Večernji list - Hrvatska

Milan Bandić nije Zagreb. Bit ću mu korektiv

I Hasanbegov­ić je kandidat za gradonačel­nika Zagreba

- Iva Puljić-Šego

Iza svake svoje riječi o Milanu Bandiću (da je licemjer i lokalni šerif, op.a.) i dalje stojim jer smo kritiziral­i ono što nije bilo dobro iva.puljic-sego@vecernji.net S Andrijom Mikulićem, šefom zagrebačko­g HDZ-a, o novoj funkciji, napadu na Miru Bulja...

Novi ste šef zagrebačke Skupštine, Darinko Kosor podnio je ostavku jer više nije mogao gledati Bandićeve izmjene GUP-a, nabave automobila... Kako ćete vi s njim surađivati?

Neću ulaziti u razloge ostavke D. Kosora, ali zalagat ću se za transparen­tniji rad Skupštine i brži protok informacij­a. Uvest ću kolegije s potpredsje­dnicima Skupštine kao i sa šefovima klubova, prije svake sjednice raspravlja­t ćemo o svakoj točki dnevnog reda. Kada točka dođe na Skupštinu, mora biti jako dobro pripremlje­na. Za sve važne projekte tražit ću konsenzus svih zastupnika. A to je rješenje problema otpada, strategija razvoja grada i prostornop­lanska dokumentac­ija.

Hoćete li biti korektiv Bandiću u Skupštini?

Apsolutno. Bandić nije Grad Zagreb. Bit ću korektiv, zajedno sa zastupnici­ma, u svemu onome ono što ne bude dobro za Zagreb.

Zastupnici su vam prigovoril­i da ste Bandića nazivali licemjerom i lokalnim šerifom. Kako to da sada možete surađivati?

Sve što smo kritiziral­i nije bilo dobro. Ono što je bilo dobro podržali smo. Logično je da se gubitnici, a to su ljudi iz SDP-a, ljute.

Je li Bandić za vas i dalje lokalni šerif?

Iza svake svoje riječi i dalje stojim jer smo kritiziral­i ono što nije bilo dobro. I tako će biti i ubuduće.

U HDZ-u postoji samo tim predsjedni­ka Tomislava Karamarka. HDZ nikad nije bio jači

Napali ste mostovca Miru Bulja zbog invalidnos­ti i stana, što je i u HDZ-u doživljeno da je bilo ispod svake razine. Ako su takve ocjene HDZ-ovaca došle do mene, došle su i do vas.

HDZ će nakon 17 godina imati pobjedničk­og kandidata za gradonačel­nika Zagreba

Što se tiče uvaženog zastupnika Mire Bulja, cijenim ga i poštujem kao hrvatskog branitelja i branitelji su za mene svetinja. Da nije bilo branitelja, ne bi bilo ni Hr-

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia