Večernji list - Hrvatska

“Dao bih ostavku da sam toliko potrošio”

Čelnik HNS-a tužio Ivana Brlekovića

- Martina.butorac@vecernji.net

Davor Šuker tužio je zbog klevete Ivana Brlekovića jer ga je prozvao da je krajem 2014. na turneji po SAD-u ‘spiskao’ novac HNS-a Martina Butorac – Bilo mi je neugodno, crvenio sam se i svima morao objašnjava­ti da nema ništa čistije i svetije od nogometa. Morao sam prati svoje lice jer je članak naštetio mom ugledu u cijelom svijetu – objašnjava­o je jučer u sudnici zagrebačko­g Općinskog kaznenog suda predsjedni­k HNS-a Davor Šuker koliko su ga uvrijedili navodi bivšeg dopredsjed­nika nogometnog saveza Ivana Brlekovića o prekomjern­om trošenju novca tijekom njegova putovanja u SAD potkraj 2014.

Traži novčanu kaznu

Konkretno, riječ je o Brlekoviće­vim navodima da je čuo da je Šuker tijekom posljednje­g putovanja u Ameriku spiskao između 200.000 i 300.000 eura na kartici HNS-a, za što bivši nogometaš tvrdi da nije istina. Šukeru je zasmetala i Brlekovića izjava: “A što je on to do sada napravio osim što je trošio novac”, za koju tvrdi da ga je uvrijedila i kao nogometaša i predsjedni­ka HNS-a. U svojoj tužbi zbog klevete od suda traži da Brlekovića osudi na novčanu kaznu od 350 dnevnih dohodaka.

Općeniti odgovori

Odgovaraju­ći na pitanja Brlekoviće­va odvjetnika Berislava Živkovića Šuker nije znao odgovoriti koliko je točno puta 2014. godine posjetio SAD i kada je to točno bilo, no prisjetio se kako je posljednji put trajao tjedan dana. Brleković branitelj na to je konstatira­o kako su Šukerovi odgovori općeniti i ništa ne govore. Ipak, prisjetio se da je na tom putovanju posjetio San Diego, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, a sudu je priložio i potvrdu HNS-a kako je na sva putovanja u Ameriku potrošio nešto manje od 3000 dolara. Međutim, opisujući samo posljednje putovanje, Šuker je otkrio kako je svako noćenje platio između 200 i 250 dolara te da ima račune za jedan ručak od 890 dolara i jedan račun od 300 dolara. Bivši nogometaš na kraju je konstatira­o kako bi sam podnio ostavku da je potrošio onoliko novca koliko je Brleković naveo.

D. Šuker: Bilo mi je neugodno, crvenio sam se i svima morao objašnjava­ti da nema ništa čistije i svetije od nogometa

 ??  ??
 ?? MARKO PRPIĆ/PIXSELL ?? Donio potvrdu Davor Šuker sudu je predao dopis da je na putu potrošio manje od 3000 dolara
MARKO PRPIĆ/PIXSELL Donio potvrdu Davor Šuker sudu je predao dopis da je na putu potrošio manje od 3000 dolara
 ??  ?? Ivan Brleković Tvrdi da nije kriv te da su posrijedi njegovi vrijednosn­i sudovi
Ivan Brleković Tvrdi da nije kriv te da su posrijedi njegovi vrijednosn­i sudovi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia