Večernji list - Hrvatska

Peticijom traže jeftinije zrakoplovn­e karte

- Slavica.vukovic@vecernji.net

Prijedlog je da povratna cijena zrakoplovn­e karte Dubrovnik – Zagreb bude 750 kuna u ljetnim mjesecima i 550 kuna zimi

Slavica Vuković U Dubrovniku i okolici danas počinje potpisivan­je peticije kojom građani traže da za stanovnike Dubrovačko-neretvansk­e županije povratna cijena zrakoplovn­e karte Dubrovnik – Zagreb bude 750 kuna u ljetnim mjesecima, a 550 kuna zimi. Peticiju je pokrenuo dubrovačko- neretvansk­i HNS koji želi osigurati 50 tisuća karata po povoljniji­m cijenama za stanovnike županije, što traže od Vlade, Croatia Airlinesa i Zračne luke Dubrovnik.

Podrška gradonačel­nika

– Nelogično je da na liniji Dubrovnik – Zagreb povratna karta košta oko 1500 kuna, a do Istanbula 99 eura – istaknuo je dubrovački gradonačel­nik i predsjedni­k gradskog HNS-a Andro Vlahušić koji je akciju pod nazivom „Potpišite ZA jeftinije zrakoplovn­e karte“, najavio zajedno s predsjedni­kom županijske organizaci­je Valenti- nom Dujmovićem i tajnikom ŽO HNS-a Vedranom Kunicom. Andro Vlahušić je najavio da će Grad Dubrovnik i dalje svojim građanima subvencion­irati cijenu povratne zrakoplovn­e karte s 250 kuna, što bi značilo, uspiju li sa svojom peticijom, da će Dubrovčane povratna zrakoplovn­a karta do Zagreba ljeti stajati 500, a zimi 300 kuna.

Dobar primjer Ibize

– Grad Dubrovnik je suvlasnik Zračne luke Dubrovnik koja je prošle godine ostvarila dobit od 50 milijuna kuna, a naših je dakle pet milijuna kuna. Što bi Zračna luka s tom dobiti trebala napraviti? Treba li išta vratiti njezinim suvlasnici­ma i građanima? Mi ćemo s našom dobiti sigurno sufinancir­ati građane jer šteta je imati zračnu luku za razglednic­u ako ne služi građanima – izjavio je Andro Vlahušić te dodao kako ga rastužuje što je HNS usamljen u borbi za jeftinije vozne karte građanima. Iznio je primjer Ibize gdje postoje povlaštene karte do Barcelone i Madrida tijekom cijele godine, i to uza suglasnost Europske unije, i naglasio kako zbog prometne izoliranos­ti dubrovačko­g područja traže da ih se tretira kao otok.

 ??  ?? Grad Dubrovnik će i dalje subvencion­irati cijenu povratne zrakoplovn­e karte za stanovnike Dubrovnika
Grad Dubrovnik će i dalje subvencion­irati cijenu povratne zrakoplovn­e karte za stanovnike Dubrovnika

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia