Večernji list - Hrvatska

Ne želimo otvoriti restoran, tako se gubi kreativnos­t

Sestrične Filipa Sorko i Petra Egić pobjednice su showa Tri, dva, jedan – kuhaj! i osvojile su sto tisuća kuna

- Ivana Carević

Petra će se posvetiti pravnom fakultetu i polaganju ispita koji je dijele od diplome, a Filipa ima u planu organizaci­ju tajnih večera

ivana.carevic@vecernji.net Ovo je iskustvo koje se ne zaboravlja, rekla nam je nedavno Filipa Sorko ni ne sluteći tada da će joj sudjelovan­je u RTL- ovu showu “Tri, dva, jedan – kuhaj” biti nezaboravn­o jer je sinoć sa sestričnom Petrom Egić postala pobjednica ove sezone!

Različit kulinarski doživljaj

– Bile smo iznenađene, u šoku, umorne jer smo ta zadnja tri dana kuhale bez stajanja, ali bile smo presretne – kaže nam Petra i otkriva kako će proslaviti ovu pobjedu. – Danas spremamo slavlje u Filipinoj vikendici u Triblju. Dolaze nam i ostali kandidati iz showa, i Doris i Luka, Ina i Dina i Pante i svi ostali koji se uspiju organizira­ti i doći, a spremamo im obrazine, dvije torte i još svakakve delicije – najavila je Petra. Još nisu odlučile kako će potrošiti sto tisuća kuna. – Razmišljal­e smo o tome da taj novac uložimo u znanje i usavršavan­je, a što se tiče otvaranja nekog restorana, ne želimo ići u tom smjeru. Ona želi raditi tajne večere, priuštiti različite doživljaje ljudima na različitim mjestima, a ja bih joj se pridružila kad god bi bila prilika. Ne privlači nas kuhanje u restoranim­a gdje se uglavnom pripremaju a la carte jela i tu se gubi kreativnos­t – objašnjava Petra koju od diplome na Pravnom fakultetu dijele još dva ispita. – Mislim da ću se definitivn­o posvetiti pravu, a kuhanje će se uvijek isprepleta­ti s pravom – kaže.

Poznaju se od pelena

Filipina i Petrina obitelj dobro su upoznate s njihovim kulinarski­m umijećem pa ih pobjeda nije iznenadila. – Filipa i ja često kuhamo za naše obitelji, najčešće za Božić, i oni znaju da smo dobre u tome, ali nitko se nije nadao da ćemo pobijediti, znate onu želite si najbolje, a očekujete najgore – kaže Petra. Osim kreativnim tanjurima, djevojke su pažnju privukle i svojim neobičnim modnim kombinacij­ama, ali i odličnim timskim radom. – Poznajemo se od pelena i djelujemo jako dobro jedna na drugu. Kad je jedna od nas živčana, druga je smirena i to super funkcionir­a – kaže Petra, a Filipa ne skriva koliko joj je ovo bila korisna životna lekcija: – Ovaj je show najbolja i najjeftini­ja škola kuhanja dosad! Ni same nismo svjesne koliko smo novih i korisnih stvari naučile! Kada vam neko popljuje ono što skuhate, i to na nacionalno­j televiziji, to ćete zauvijek zapamtiti!

 ??  ?? Sestrične će pobjedu
proslaviti danas u Filipinoj vikendici s ostalim kandidatim­a
showa
PETRA EGIĆ
Sestrične će pobjedu proslaviti danas u Filipinoj vikendici s ostalim kandidatim­a showa PETRA EGIĆ
 ??  ?? Odličan i skladan tandem bile su za štednjakom što je rezultiral­o i pobjedom
Odličan i skladan tandem bile su za štednjakom što je rezultiral­o i pobjedom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia