Večernji list - Hrvatska

Arda Turan ili netko drugi, svejedno mi je

Nadam se dobrom Euru, iako znam da neće biti lakih pobjeda

- predrag.jurisic@vecernji.net Predrag Jurišić

Ovo je sad iskusnija, a nadam se i kvalitetni­ja selekcija od one od prije dvije godine, imamo igrače koji su svjetske klase, ističe Strinić

Nakon 20-mjesečnog izbivanja, lijevi branič Napolija Ivan Strinić vratio se u hrvatsku reprezenta­ciju. Iako nije bio u prvim planovima izbornika Ante Čačića, teška ozljeda Josipa Pivarića i nedostatak drugog rješenja nagnali su Čačića da se opet sjeti Strinića.

Mjesto ipak nije sigurno

– Lijepo je opet biti ovdje i nadam se da ću dobro iskoristit­i ove pripreme kako bih se nametnuo izborniku – kaže Strinić. Što je presudilo da vas izbornik vrati u nacionalnu momčad? – Ne znam. Nije me bilo na nedavnim utakmicama s Izraelom i Mađarskom, ali nakon tih utakmica moje se ime počelo spominjati u medijima. Izbornik je bio na utakmici Inter – Napoli, igrao sam dobro i počeo sam vjerovati da ću dobiti poziv. Tako se, eto, i dogodilo. Zanimljivo, iako dosad niste bili u prvom planu, ovaj poziv praktički znači i da ćete imati mjesto u startnoj postavi! Konkurenci­je, naime, na mjestu lijevog braniča nemate, a alternativ­na se rješenja baš i nisu pokazala dobrima. – Polako, nikad mjesto u momčadi nije sigurno. Možda izbornik ima neku drugu viziju, može se, ne daj Bože, dogoditi i neka ozljeda. Usporedite nam malo ovu momčad s onom u kojoj ste igrali prije dvije godine? – Nema mnogo razlike u igračima, a vidjet ćemo je li sadašnja momčad bolja od one. Teško je bilo što procijenit­i prije službenih utakmica Europskog prvenstva. Sigurno je samo da smo sad iskusniji, a nadam se i kvalitetni­ji, imamo igrače koji su svjetske klase. I nadam se dobrom na Euru, iako se nikoga u Francuskoj neće moći lako pobijediti – kaže Strinić i nastavlja:

Terimova pila naopako?

– Čujem da i turski izbornik Fatih Terim govori da je Hrvatska najjača dosad, vidim da i naši bivši reprezenta­tivci govore o našoj snazi, ali mi se time ne moramo opterećiva­ti. Može to biti i Terimova pila naopako, ali dobro je da se stvara pozitivno ozračje. Po mišljenju mnogih, najbolje ste za Hrvatsku igrali u utakmici s Italijom na Euru u Poljskoj. Možete li i u Francuskoj igrati tako? – Mogu se složiti s vama, iako sam bio zadovoljan svojom igrom na sve tri utakmice na tom Euru. Nadam se da mogu to ponoviti, dobro ću se pripremiti, ali nisam robot, tko zna što se može dogoditi. Najbolji turski igrač Arda Turan voli doći na desni bok, ondje biste ga vi trebali dočekati. – Ha-ha-ha... Znam što hoćete, želite da kažem: “Dođi, Arda, čekam te!”. Nemojte to pisati... Ma tko god bude na toj mojoj strani, svejedno mi je, za svakoga ću biti maksimalno spreman! Ostajete li u Napoliju? – Ne znam! Želim igrati više nego što sam igrao prošle sezone. E sad, hoće li to biti u Napoliju ili u nekom drugom klubu, vidjet ćemo.

 ??  ?? Osvojio izbornika dobrom igrom na utakmici s Interom – Ivan Strinić
Osvojio izbornika dobrom igrom na utakmici s Interom – Ivan Strinić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia