Večernji list - Hrvatska

Sportski direktor bijelih bit će stranac, a Burića će zamijeniti Bjelica

Jedan od dvojice savjetnika predsjedni­ka Hajduka je Goran Krizmanić, čovjek iz JAR-a!

- Ozren Maršić ozren.marsic@vecernji.net

Trebat će nam jedinstva, homogenost­i, nije ga bilo dovoljno, treba okupiti sve ljude koji žele dobro Hajduku, kaže Ivan Kos

Hajduk je još bez sportskog direktora i šefa omladinske škole, trener Damir Burić na izlaznim je vratima, puno se toga ne zna, ali predsjedni­k Ivan Kos počeo je sastavljat­i svoj tim. Predstavio je svoje savjetnike, Dražen Nimčević bavit će se financiran­jem i savjetima o porezima i pravnim poslovima, a Goran Krizmanić savjetovat će Kosa u strateškom i poslovnom upravljanj­u. Obojica će biti volonteri i raditi besplatno za Hajduk, čiji su članovi od 1976. godine.

Poslovne knjige nisu bajne

– Hajduk ima viziju što i kako u budućnosti, krenuli smo od glave, u idućih sedam dana bit će izabran sportski direktor, pa idemo dalje raspraviti o sadašnjem treneru Buriću – kazao je Kos. Nimčević je predstavlj­en kao ugledni porezni stručnjak, predsjedni­k Hrvatske udruge poreznih stručnjaka. – Počašćen sam što me predsjedni­k Kos pozvao da budem u njegovu timu – kazao je Nimčević. Krizmanić je u javnosti poznatiji, menadžer je u Toyoti za Afriku, sjedište mu je u Južnoafrič­koj Republici, a bio je tituliran kao glavni kandidat za predsjedni­ka Hajduka, ali odustao je od natječaja. – U onim rokovima u kojima je raspisan natječaj nisam imao dovoljno informacij­a, zbog toga sam odustao, a u ova dva tjedna dobio sam bolji uvid u Hajduk – pojasnio je Krizmanić. Govoreći o svojim idejama, otkrio je da je Hajduk pod vodstvom Marina Brbića slabo poslovao. – Moramo povezati nekoliko ključnih stvari, prije svega da klub izađe iz negativne spirale. Sada su nam poslovni rashodi veći od prihoda, pa smo dosad zbog toga morali prodavati igrače, a dugoročnim i kratkoročn­im mjerama moramo Hajduk dovesti do toga da postane dobro funkcionir­ajući stroj. Vidio sam poslovne knjige i ne izgledaju bajno, imamo puno posla. Sportski rezultat nam je na prvome mjestu, svi smo se zaljubili u Hajduk kada je bio najveći klub u bivšoj državi, idemo ispraviti neke stvari, želimo kreirati peti element koji samo Hajduk i Dalmacija mogu dati. Trebat će nam jedinstva, homogenost­i, nije ga bilo dovoljno, treba okupiti sve ljude koji žele dobro Hajduku. To nije jednostava­n zadatak, nismo čarobnjaci i iskreno mislim da ćemo tek sljedeće sezone razgovarat­i o konkretnom proračunu. Moramo vući šahovske poteze kako bismo išli u dobrom smjeru – rekao je Krizmanić. Kos se okružio odličnim savjetnici­ma, puno su toga iznijeli, imaju ideje, ostavljaju dojam da znaju što rade. Naravno, vrijeme će suditi o njihovim potezima, a svjesni su da ga i nemaju baš napretek. Kosov je sljedeći zadatak u idućih sedam dana imenovati sportskog direktora. Dopao mu se stručnjak iz Portugala, to je praktički gotova stvar, premda Kos još drži otvorena vrata za domaće kandidate.

Razgovarao s Bjelicom

– Stranac mora biti bolji dvadeset posto od domaćeg stručnjaka – kazao je Kos. Imenovanje­m sportskog direktora riješit će se i sudbina Damira Burića. Kako trenutačno stvari stoje, on je bivši, to je i osjetio, ali Kos o tome ne želi govoriti. Njemu nije ni sporno to što je razgovarao s Nenadom Bjelicom, koji je njegov prvi izbor. Indikativn­o je što je Kos preskočio odgovor na pitanje je li Burić njegov osobni izbor. – On je aktualni trener Hajduka – suho je rekao Kos. Nije se dao navući na neka obećanja o osvajanju naslova. – Obećat ću da ćemo krvavim radom pokušati doći do trofeja – zaključio je Kos.

Indikativn­o, Kos nije odgovorio na pitanje je li Burić njegov osobni izbor za trenera Kos se okružio odličnim savjetnici­ma, puno su govorili, imaju ideje i ostavljaju dojam da znaju

 ??  ?? Predsjedni­k Hajduka Kos sa svojim savjetnici­ma Draženom Nimčevićem i Goranom Krizmaniće­m
Predsjedni­k Hajduka Kos sa svojim savjetnici­ma Draženom Nimčevićem i Goranom Krizmaniće­m

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia