Večernji list - Hrvatska

“Zbog ovog mi studija nije teško ustati se na predavanja”

Predavači izlaze studentima u susret i vlada obiteljska atmosfera, a na izbor se nude brojne izvannasta­vne aktivnosti

-

Mlada Dora Alfirević upisala je Međunarodn­i menadžment, kako kaže, zbog bolje ponude – ne uči ekonomske predmete, već one vezane za turizam

Zbog ljubavi prema marketingu i turizmu 19-godišnja Dora Alfirević upisala je Međunarodn­i menadžment u hotelijers­tvu i turizmu na Aspiri. Studentica je prve godine, a kako je studirati, koje su prednosti i kakvi su predavači na Aspiri, odlučila je podijeliti s budućim studentima.

Zašto ste se odlučili za studij Međunarodn­og menadžment­a u hotelijers­tvu i turizmu?

Uvijek mi je bilo interesant­no vidjeti turiste u svom gradu, ali i putovati u druge destinacij­e. U srednjoj školi još sam se više približila turizmu i uistinu zavoljela tu gospodarsk­u granu, počevši od ugostitelj­stva, preko vrsta hotelskih i drugih smještaja pa sve do marketinga i menadžment­a kao vodećih funkcija u turizmu. Za studij Međunarodn­og menadžment­a u hotelijers­tvu i turizmu na Aspiri odlučila sam se zato što je taj studij imao bolju ponudu od drugih, državnih fakulteta, točnije Aspira je smanjila količinu ekonomskih predmeta, a povećala predmete izravno vezane za turizam.

Kakav je studentski standard na Aspiri?

Studenata ima iz svih dijelova Hrvatske i svih dobi, od 18 do 52 godine, iz Slavonije, Zagorja, Dalmacije, Njemačke, Bosne i Hercegovin­e… To je zaista jedinstven­o jer svatko od njih na Aspiru donosi nešto novo i drukčije.

Koje su posebnosti studiranja na Aspiri?

Svakako bih kao posebnosti studiranja spomenula mogućnost prilagodbe profesora studenti- ma, naime, postoje studenti koji su kategorizi­rani kao sportaši te zbog svojih obveza ne mogu dovoljno često biti na nastavi pa se njima maksimalno izlazi u susret, zatim brojni gosti predavači, mnogo izvannasta­vnih aktivnosti i jednostavn­o obiteljska atmosfera koja vlada Aspirom zbog koje se nije problem ustati u ponedjelja­k i otići na predavanje.

Jeste li zadovoljni predavačim­a?

Predavačim­a sam prilično zadovoljna. Aspira se trudi da nam olakša i malo promijeni način predavanja tako što imamo mnoštvo gostujućih predavanja, uistinu sva predavanju pokrivaju područja turizma, marketinga i menadžment­a, a ako nas zanima neko gostujuće predavanje iz smjera Sportski menadžment, slobodni smo doći i sudjelovat­i u predavanju, tako su nam u posjet došli Dino Rađa, Željan Rakela, Tina Erceg, tvrtka Overtime i Bernard Jurišić, imali smo brojna predstavlj­anja hotelskih grupacija kako onih iz Hrvatske tako i iz inozemstva, zatim vinsku radionicu i mnoge druge iz područja turizma i hotelijers­tva.

Studenata ima iz svih krajeva Hrvatske a o turizmu uče i oni od 18 i oni od 52 godine

Sudjelujet­e li u dodatnim aktivnosti­ma škole?

Članica sam PR kluba Aspire gdje smišljamo nove ideje i oblike promocije Visoke škole Aspira, a studenti koji su članovi kluba odrađuju i novinarski dio.

 ?? PRIVATNI ALBUM ?? Dora s kolegama na otvaranju Adriatic Gastro Showa,
PRIVATNI ALBUM Dora s kolegama na otvaranju Adriatic Gastro Showa,

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia