Večernji list - Hrvatska

Preko ZŠEM-a bio sam u Hong Kongu i Singapuru

Odlučio sam studirati na engleskom jeziku jer će mi to biti prednost pri zapošljava­nju

-

Jedno ljeto proveo sam u ljetnoj školi na Harvardu, zatim sam pohađao ljetnu školu na sveučilišt­u Hong Kong, a poslije i u Singapuru

Nikola Škrtić diplomant je ZŠEM-a, a kao student prošao je neke od najboljih svjetskih fakulteta, od Harvarda do Hong Konga. Ovo je njegova priča: – ZŠEM nisam upisao slučajno, prije upisa istražio sam sve ekonomske fakultete i privatne poslovne škole u Hrvatskoj. Odlučio sam studirati na engleskom jeziku jer sam smatrao da će mi to biti prednost pri zapošljava­nju. Konačnu odluku da upišem ZŠEM donio sam zbog više od 120 partnerski­h fakulteta širom svijeta na koje sam mogao otići na studentsku razmjenu, nešto što drugi fakulteti nisu ni približno nudili, zbog AACSB akreditaci­je koja čini diplomu priznatom širom svijeta te zbog izvrsnih primjera uspješnih alumnista ZŠEM-a koji su danas zaposleni u 25 zemalja te u svim značajniji­m tvrtkama u Hrvatskoj.

U dvije studentske udruge

Smatram da je moja prednost nad studentima drugih ekonomskih fakulteta i poslovnih škola prije svega međunarodn­o iskustvo: ljetne škole na Harvardu i sveu- čilištu Hong Kong te studentska razmjena na sveučilišt­u Nanyang Technologi­cal u Singapuru. Već u prvoj godini studiranja uključio sam se u rad dvije studentske udruge, Marketinšk­og kluba te Studentsko­g financijsk­og i investicij­skog kluba, u kojem sam kasnije postao i predsjedni­k. Jedno ljeto proveo sam na ljetnoj školi na Harvardu, zatim sam pohađao ljetnu školu na sveučilišt­u Hong Kong te sam završnu godinu studija proveo na razmjeni na ZŠEM-ovu partnersko­m sveučilišt­u Nanyang Technologi­cal University u Singapuru, koje je ocijenjeno kao 13. po kvaliteti na svijetu u 2015./2016. prema QS World University Rankings.

Život u izazovnim vremenima

Trenutačno radim za američku kompaniju, a svim bih budućim studentima poručio da živimo u izazovnim vremenima za koja se moramo najbolje pripremiti, a za početak je to upis na ZŠEM. Moj put na ZŠEM-u završava ovo ljeto, ali ne sumnjam da ću se nastaviti obrazovati na nekom od najboljih svjetskih sveučilišt­a.

Moja je prednost nad studentima drugih ekonomskih fakulteta međunarodn­o iskustvo

 ??  ?? Ne sumnjam da ću se nastaviti obrazovati na nekom od najboljih svjetskih sveučilišt­a, kaže Škrtić
Ne sumnjam da ću se nastaviti obrazovati na nekom od najboljih svjetskih sveučilišt­a, kaže Škrtić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia