Večernji list - Hrvatska

Novi Simeoneov ratnik? Zasad šutim o Atleticu...

Izbornik Čačić u utorak navečer mora predati popis – tri će igrača ispasti

- Srđan Hebar

Smiju li reprezenta­tivci van? Pa naravno da smiju! Ali u krevetu moraju biti između 23 i ponoći, otkrio je režim u Rovinju hrvatski izbornik srdan.hebar@vecernji.net Izbornik nije stigao ni do rovinjske plaže poslušati zvukove valova, a već je pred njega postavljen test strogoće, i to netom nakon prvog treninga u gradu duhana. Naime, kolega je primijetio dvojicu njegovih pulena u večernjem izlasku... – Smiju li dečki van? Pa naravno! U krevetu moraju biti između 23 i ponoći. A kad ste ih vi sreli? – interesira­o se Ante Čačić. – Oko 22.10 – odgovorio je kolega. – Idealno! Eto, nema problema... – sretan je bio prvi Čačić.

Atletico je momčad za finale

Nasmijao se i kad je vidio izbor domaćih navijača, koji su za utakmicu protiv Turske, u prvih 11, umjesto kapetana Darija Srne, na desnog beka postavili – Šimu Vrsaljka. – Ta postava s Vrsaljkom nije loša... – kaže izbornik. A nacija vidi slično, kao i mnogi drugi. Recimo, Cholo Simeone, trener Atletico Madrida. No, krenimo redom. Zadranina, beka Sassuola, razveselio je bilo navijača. – Hvala im. Ali, ja imam ispred sebe kapetana reprezenta­cije na toj poziciji, ali i izbornika koji odlučuje. Uostalom, mogu ja igrati i lijevo – kaže Vrsaljko. U Seriji A imao je više od 200 proboja i ubačaja po desnom boku, po tome je bio najefikasn­iji ove sezone. – Čuo sam i ja za taj podatak, da sam po tome bio najbolji. Odgovara mi sustav trenera Di Francesca, a to je samo plod momčadske igre Sassuola. Ne bih to pripisivao samo sebi – skroman je Vrsaljko, koji je jedan od najtraženi­jih igrača naše reprezenta­cije. Spominjali su se Chelsea, ozbiljan interesent je Napoli, a sad i – Atletico Madrid. Odšteta bi mogla biti više od 15 milijuna eura. I on je, nakon treninga, odigrao još jednu “utakmicu”, ali protiv novinara, baš na temu svog budućeg transfera. I branio se sjajno, kako zna. Usto, još uvijek odzvanja ona vratnica koju je Juanfran pogodio u finalu Lige prvaka i prepustio trofej Real Madridu, a glasine kako ga želi Diego Simeone, baš na toj poziciji, umjesto spomenutog Španjolca s bradom koji je zapucao najprestiž­niju titulu, sve su glasnije. – Iskreno, ne bih razgovarao o toj temi sve dok ne bude nešto što ću moći reći, ako me možete razumjeti – kazao je Vrsaljko. Kako ste doživjeli finale Lige prvaka? – Drago mi je što su titulu odnijeli moji kolege Luka i Mateo. Isto tako žao mi je Atletica jer je imao šansu i, na kraju krajeva, kad izgubiš na jedanaeste­rce, nije lako. Riječ je o top momčadi koja je zaslužila biti u finalu. Sviđa vam se Simeoneov Atletico? – Vrlo agresivna momčad koja teži pas igri... Znači, volite nogomet u kojem se gine za svaku loptu, kao što je kod Simeonea? – Dečki, ja kažem da neću o klubovima, a vi me opet navodite. Pa ne mogu komentirat­i igru Atletico Madrida. Gledao sam utakmicu i to je to. A kako vam se čini Juanfran u 31. godini. – Ha ha... O.K., prestajemo, pričekat ćemo.

Napunio baterije u Zadru

Je li vikend u Zadru poslužio za odmor? – Bio sam s obitelji, iskoristio slobodne dane, vidio djevojku, bolje se osjećam, promijenio sam klimu, bio kod frizera. Sve pomalo, napunio sam baterije – dodaje Šime. I dobro je da se odmorio, jer sljedećih nekoliko dana u Rovinju vjerojatno će biti presudno za nastavak karijere. Dok smo razgovaral­i, u rukama je držao karticu hotelske sobe, a kad je kasnije uzeo mobitel, mogao je vidjeti kako vrište naslovnice talijanski­h, španjolski­h i engleskih medija s njegovim imenom. Već ga predstavlj­aju Simeoneovi­m novim ratnikom...

Španjolski i engleski mediji pišu da je trener Atletica jako “zagrizao” za hrvatskog beka

 ??  ?? Vrsaljko je ove sezone bio najprodorn­iji bek Serije A, zato ga mnogi žele i u prvih 11 Hrvatske
Vrsaljko je ove sezone bio najprodorn­iji bek Serije A, zato ga mnogi žele i u prvih 11 Hrvatske

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia