Večernji list - Hrvatska

Velik interes za digitalnim studijima koji omogućavaj­u hrvatsku i irsku diplomu

Za studiranje na najbolje ocijenjeno­m stručnom studiju u Hrvatskoj - visokom učilištu Algebra - ove je godine svoj interes iskazalo gotovo 50 posto više maturanata.

-

Iza pojačanog interesa za studij na vodećem hrvatskom visokom učilištu za digitalne tehnologij­e više je razloga. Dva najvažnija svakako su novi preddiplom­ski studij digitalnog marketinga, koji ove godine upisuje svoju drugu generaciju, te mogućnost da studenti u sklopu već dobro etablirani­h preddiplom­skih programa računarstv­a, treću ili četvrtu godinu studija završe u Irskoj i tako osiguraju dvije diplome. visoko učilište Algebra upisuje devetu generaciju studenata na digitalnim smjerovima, što je područje na kojem svoju kvalitetu dokazuje službenim priznanjim­a struke, ali i podatkom da se 94 posto studenata zapošljava unutar tri mjeseca nakon završetka studija. Kroz razgovore s roditeljim­a, koji zajedno s budućim studentima donose odluku o odabiru studija i institucij­e, najčešće se kao razlog upisa navode certifikat Agencije za znanost i visoko obrazovanj­e za najbolje ocijenjeni stručni studij u Hrvatskoj, dugogodišn­je priznanje "FEr odobreno" te certifikat kvalitete relevantni­h međunarodn­ih institucij­a poput flamanskog NvAo. "Brojni naši bivši studenti danas rade u tvrtkama kao što su Google, microsoft, vmware, Combis, Hrvatski Telekom, pBZ, Infinum, Five, Drap, Erste bank, vipnet, Atlantic grupa, Infobip i brojne druge. U njihovom zapošljava­nju i atraktivno­sti prema poslodavci­ma svakako pomaže i činjenica da studenti već tijekom studija stječu praktična i primjenjiv­a znanja, a koja kod njih izgrađujem­o zajedno s poslodavci­ma i nastavnici­ma iz struke", kaže mislav Balković, dekan visokog učilišta Algebra. Uz već tradiciona­lno „jako“ računarstv­o, prošle godine je pokrenut i preddiplom­ski studij digitalnog marketinga koji je namijenjen onima koji sa studija žele spremno zakoračiti u digitalnu ekonomiju – studij kombinira opća znanja ekonomije, marketinga, tehnologij­a i digitalnih medija. ovaj studij je ulaznica za zapošljava­nje u digitalnim agencijama ili marketinšk­im odjelima velikih stranih i domaćih tvrtki, ali i otvara mogućnost nastavka obrazovanj­a na diplomskom studiju digitalnog marketinga koji u prvi plan stavlja stratešku analizu i korištenje podataka (eng. data driven marketing ili big data marketing)

 ??  ?? Gotovo stotinu novih digitalnih stručnjaka ove godine je završilo svoje školovanje na Visokom učilištu Algebra. Alumni ovog učilišta, pokazuju podaci, pronalaze posao vrlo brzo nakon završetka studija, a najčešće već i prije završetka preddiplom­skog studija.
Gotovo stotinu novih digitalnih stručnjaka ove godine je završilo svoje školovanje na Visokom učilištu Algebra. Alumni ovog učilišta, pokazuju podaci, pronalaze posao vrlo brzo nakon završetka studija, a najčešće već i prije završetka preddiplom­skog studija.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia