Večernji list - Hrvatska

Sada će me pamtiti po glazbi, a ne po gafu iz kviza

Sara-Elena Menkovska dizajnira haljine, bavila se plesom i manekenstv­om, a ovaj joj je angažman ostvarenje snova

- Samir.mila@vecernji.net (mc)

Atraktivna Sara-Elena modna je dizajneric­a pa sama šije svoju odjeću. Otkad je zaprošena pred kamerama, vrlo je oprezna kada je riječ o ljubavi i dečkima Samir Milla Grupa ET nedavno je predstavil­a petu pjevačicu, 27-godišnju Saru-Elenu Menkovsku. Frontmen ET-ja Boytronic odabrao ju je na internoj audiciji, a presudilo je što Sara-Elena već ima puno iskustva u pjevanju, ali i u plesanju.

Premlada za brak

– Još ne vjerujem da sam nova pjevačica ET-ja. Kao da se to događa nekom drugom. Grupu slušam od malih nogu i često sam i sama pjevala njihove hitove, a najdraža mi je “Da ti nisam bila dovoljna” – kaže Sara-Elena kojoj je prvi nastup bio na dječjoj Euroviziji, a šira javnost upoznala ju je 2009. u showu Hrvatska traži zvijezdu. Iako nije ušla u finale, Sara-Elena na tom se showu zaručila. Tadašnji dečko, pjevač i skladatelj Darus Despot zaprosio ju je pred kamerama. – Bila sam šokirana jer je Darus to učinio u dogovoru s redakcijom. Znali su i svi kandidati, svi osim mene. Pristala sam na brak, no onda sam shvatila da sam ipak premlada. Imala sam samo 19 godina pa se na kraju nisam udala – kaže Sara-Elena, koja trenutačno nema dečka jer je od tada, kako kaže, vrlo oprezna.

Glazbena obitelj

Dolazi iz glazbene obitelji, mama Ksenija dugogodišn­ja je pjevačica, a ima i svoju udrugu u kojoj pomaže mladim pjevačima. – Dok je u Hrvatskoj bio rat, živjeli smo u Njemačkoj, a sada smo svi raštrkani. Imam tri brata, najmlađi se bavi glazbom, svira čak četiri instrument­a i pjeva. Malo mu i zavidim jer je veliki talent – kaže Sara-Elena. Obitelj Menkovski mogli smo upoznati i u RTL-ovu game showu Pet na pet. Pobijedili su u tri emisije, a onda se njoj dogodio gaf zbog kojeg i danas mnogi zbijaju šale na njezin račun. – Trebalo je odgovoriti na pitanje koje električne uređaje najčešće koristimo u kuhinji. Nisam čula riječ električne pa sam odgovorila: “Tava”. Postala sam hit, a taj moj gaf i dalje komentiraj­u po društvenim mrežama. Neki su me branili govoreći da postoji i električna tava, no više je onih koji su mi se smijali. Nadam se da će me sad ipak pamtiti po glaz- bi – kaže Sara-Elena. Po struci je modna dizajneric­a pa sama šije svoje haljine. Često eksperimen­tira mijenjajuć­i boju kose pa je od dolaska u ET kosu obojila u nebeskopla­vu. Zbog toga ju je kolega Boytronic prozvao Frozen. Prvi nastup u ulozi pjevačice ET-ja imat će ove subote na CMC festivalu u Vodicama, gdje će pjevati pjesmu “Ako možeš, oprosti”. Za nju su nedavno snimili i videospot, u kojem Sara-Elena pokazuje i svoje hip-hop plesačko umijeće.

U kolačima slastičark­e Mirjane Špoljar uživali su i Sting i Bob Dylan, a sada je zasladila dan i posjetitel­jima cooking showa u Konzumu na Radničkoj i podučila i njih i Baby Dooksa, bivšeg sudionika Celebrity MasterChef­a, u čemu je tajna dobre kreme. – Kocka margarina upotpunit će svaku kremu, a da bi se sastojci savršeno sljubili, margarin mora biti sobne temperatur­e te ga u kremu trebate umiješati lagano i nježno – kaže Mirjana koja će od 9. lipnja u 18 sati kulinarske tajne otkrivati i na RTL-u u formatu “Kratko&Slatko” u emisiji “Sve u šest”.

 ??  ?? Sara-Elena voli eksperimen­tirati s bojom kose. Odnedavno je nebeskopla­va pa je Boytronic zove Frozen
Sara-Elena voli eksperimen­tirati s bojom kose. Odnedavno je nebeskopla­va pa je Boytronic zove Frozen
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia