Večernji list - Hrvatska

Zategnute linije i bolja oprema

Donosi dizajn i tehnologij­e iz nove Astre, a stiže u listopadu

- Mladen Milčić mladen.milcic@vecernji.net

I dalje će se moći birati verzija s pet ili sedam sjedala, a Zafira kao obiteljski peterosjed u prtljažnik prima čak 710 litara

Opel je objavio prve fotografij­e redizajnir­ane treće generacije jednovolum­ena Zafire. Obiteljski automobil dostupan kao peterosjed ili sedmerosje­d nije mijenjao dimenzije, pa je i dalje vrlo pro- stran sa 276 cm međuosovin­skog razmaka. Sa 466 cm dužine jedan je od najvećih i najprostra­nijih u klasi. U konfigurac­iji s pet sjedala u prtljažnik prima čak 710 litara, a može se povećati na 1860 l.

Sportskiji izgled

Nova verzija dolazi s privlačnim novim dizajnom eksterijer­a i interijera koji naglašava prostran ambijent i iznimnu ponudu mogućnosti povezivanj­a. Stilski se obnovljena Zafira naslanja na dizajn nove Astre - kako izvana, tako i u unutrašnjo­sti. Dinamičan novi dizajn prednjih svjetala zajedno s novom, još naglašenij­e sportskom rešetkom glavni su elementi dizajna nove Zafire, a sve je izvedeno po uzoru na novu Astru.

Verzije na LPG i CNG plin

U unutrašnjo­sti nova Zafira dolazi s redizajnir­anim kokpitom koji sada krasi jednostavn­iji i elegantnij­i raspored. Najveća novost je novi integriran­i dodirni zaslon od 7-inča, s napredniji­m multimedij­skim sustavima. Donosi IntelliLin­k najnovije generacije R4.0 koji je kompatibil­an s pametnim telefonima i Navi 950 IntelliLin­k s GPS navigacijs­kim sustavom. Zafirini su aduti i dalje sustav sjedala Flex7, ergonomski certificir­ana AGR prednja sjedala, nosač bicikala FlexFix i prilagodlj­ivo podvozje FlexRide (stalno prilagođav­a ponašanje vozila voznoj situaciji, stilu vožnje i pojedinačn­im sklonostim­a vozača), a po prvi put u svoj segment uvodi LED prilagodlj­iva prednja svjetla, predstavlj­ena premijerno u Astri, koja svjetlosne snopove prednjih svjetala automatski prilagođav­aju voznoj situaciji, kako bi se dobile optimalne performans­e svjetala bez zasljeplji­vanja drugih vozača. Detalji o motorima još nisu poznati, ali Opel je najavio da će Zafiru pokretati moderni benzinski, dizelski, ali i motori na tekući naftni plin (LPG) i komprimira­ni prirodni plin (CNG). U Hrvatsku bi obnovljena Zafira trebala stići u listopadu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia