Večernji list - Hrvatska

Luka – stroju za trofeje fali us pjeh s Hrvatskom

Četiri puta bio je nogometaš godine u anketi Večernjeg lista, bio najbolji igrač BiH lige, najbolji vezni Primere, u Fifinoj momčadi godine, ima četiri Oscara...

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

novosti kao najbolji igrač lige. Već 2008. na Euru izabran je u najbolju momčad prvenstva. U Engleskoj trofeje nije osvajao, ali nagradu jest – proglašen je najboljim igračem Tottenhama u sezoni 2010./11.. Čim je došao u Real Madrid, krenuli su trofeji, prvo španjolski Superkup, godinu kasnije Liga prvaka, Kup kralja, Uefin Superkup, klupsko svjetsko prvenstvo. Naravno da je postao naš nogometaš godine, osvojio Oscar jer izabran je i u najbolju momčad Lige prvaka te proglašen najboljim veznim igračem Primere.

Luka je moj ‘liebling’

Onda je uzeo još jedan kipić Oscara, a ove je godine nastavio. Osvojio je Ligu prvaka, Fifa ga je uvrstila u najbolju momčad za 2015. godinu, sad je stigao još jedan Oscar. – Lijepo je što je ostao velik kod svih tih trofeja i nagrada, svidjelo mi se kad je rekao da su nagradu zaslužili Ivan Rakitić i Ivan Perišić. Iskreno, po meni je prošle godine Oscar trebao dobiti Rakitić, koliko god je Luka moj ‘liebling’, ali igrači i treneri su se odlučili za Luku – kazao je Mlinarić. Sad da još nešto za svoje vitrine uzme i na Euru... – Svi moramo navijati za našu reprezenta­ciju, tu ne smije biti podjela ili da navija samo jedna politička opcija – zaključio je Mlinka.

Lijepo kad takva igračka veličina kaže da su nagradu zaslužili i Rakitić i Perišić. To puno govori o Luki – kazao je Marko Mlinarić U svojoj je bogatoj karijeri Luka Modrić zaradio lijep novac. Nećemo mu sad secirati stanje na računu ili koliko prosječni Hrvat treba raditi da zaradi mjesečnu Lukinu plaću, već nam je namjera reći da si može priuštiti veliki stan ili kuću i da svake godine može mijenjati namještaj. Jer, ako želi izložiti sve svoje trofeje, onda mu treba mnogo vitrina.

Počeo sa Zrinjskim

Posljednji trofej koji je dodao u svojoj karijeri onaj je od prije dva dana, četvrti put zaredom dobio je Hrvatski nogometni Oscar za igrača godine u organizaci­ji Hrvatskog nogometnog sindikata i Sportskih novosti. Od tih individual­nih nagrada valja dodati da je četiri puta bio nogometaš godine u tradiciona­lnoj anketi Večernjeg lista, ali ni to nije sve – kako se to već kaže u televizijs­kim reklamama. Nije sve ni u individual­nim trofejima koje je dobio, a ni u onima koje je osvojio sa svojim klubovima. Prvo priznanje nije dobio u Hrvatskoj, već u Bosni i Hercego- vini. Igrao je u Zrinjskom kamo ga je Dinamo poslao na posudbu i posao najbolji igrač Premijer lige BiH. – Luka uvijek ističe svog prvog trenera Tomislava Bašića, ali veliku ulogu odigrao je i Stjepan Deverić koji ga je vodio u Zrinjskom. Moj trener Zdenko Kobeščak znao je reći da nema posudbi i kaljenja, ali kod Luke je to dalo rezultata. Dosta je to individual­no. S Lukom sam radio, ne konstantno, oko godinu dana, dok je Ilija Lončarević bio šef škole Dinama. I ne mogu reći da se odmah vidjelo da će biti veliki igrač. To nikad ne znaš. Pa svi mi treneri ‘fulali’ smo Dadu Pršu, zar ne? – kazao je legendarni Marko Mlinarić. Luka je nakon toga počeo skupljati trofeje, već 2004. igrajući za Inter i Dinamo postao je nogometna nada godine. Baš kada je spomenuti Dado Pršo bio igrač godine u anketi Večernjeg lista. Krenuli su trofeji s Dinamom, pa i individual­ne nagrade. U sezoni 2006./07. bio je nogometaš godine u anketi Večernjeg lista i najbolji igrač lige u izboru kapetana prvoligašk­ih klubova. Kapetani su ga izabrali i godinu kasnije te je odjenuo ‘žutu majicu’ Sportskih

Veliku ulogu u Modrićevoj karijeri odigrao je i Deverić – kaže Marko Mlinarić

 ?? L EL S X I P / V O B LE G R A T E P ??
L EL S X I P / V O B LE G R A T E P
 ?? L EL S X I P / LJ A R K R O G I ??
L EL S X I P / LJ A R K R O G I
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia