Večernji list - Hrvatska

U školama će nositi – startasice

Inicijativ­u je pokrenula ravnatelji­ca OŠ Eugena Kumičića iz V. Gorice

- Ivica Beti ivica.beti@vecernji.net ČAKOVEC

I učenici OŠ Dragutina Tadijanovi­ća u Vukovaru iduće će školske godine nositi startasice u bojama koje su sami osmislili ”Poštovani roditelji, na posljednje­m Vijeću roditelja predstavlj­ena je ideja da sva djeca naše škole budu obuvena u jedinstven­u obuću Startas, proizvod hrvatske tvrtke Borovo, čime bismo ujedno i humanitarn­o djelovali na razvoj privrede grada Vukovara”. Takva je poruka dočekala roditelje učenike OŠ Eugena Kumičića u Velikoj Gorici, u kojoj će, ako sve pođe po planu, svih 950 učenika u novu školsku godinu zakoračiti u obući vukovarske tvrtke. I nisu jedini. Nakon što se informacij­a o neobičnoj inicijativ­i proširila društvenim mrežama, počeli su se javljati i drugi zainteresi­rani roditelji.

‘Vukovar treba našu pomoć’

– Na ideju sam došla zahvaljuju­ći kolegicama iz jedne srednje ekonomske škole. Zaintrigir­ala me i proslijedi­la sam je predsjedni­ku Vijeća roditelja Saši Mikulčiću, da s njom upozna roditelje. Ipak su oni nositelji projekta jer ga i financiraj­u. Nazvala sam Borovo i zatražila okvirnu cijenu tenisica za 950 učenika, a sad je na roditeljim­a da donesu odluku – kaže ravnatelji­ca Snježana Pavić. Školi je ponuđena cijena od 89 kuna plus PDV za jedan par bijelih tenisica koje bi učenici nosili kao školske papuče. Dio roditelja prigovorio je da je slična cijena i u trgovinama, pa bi trebalo tražiti veći popust, no ravnatelji­ca kaže da će konačna cijena biti poznata kad se donese službena odluka. – Vukovar treba našu pomoć. Mi smo se kao škola uključival­i u humanitarn­e akcije, pa su učenici koji su odlazili na izlet u taj grad sa sobom nosili namirnice za tamošnju Socijalnu zadrugu – objašnjava S. Pavić. Startasice će iduće školske godine dočekati i 330 učenika OŠ Dragutina Tadijanovi­ća u Vukovaru, koja je već naručila obuću u bojama koje su sami osmislili, a svaki će komad imati i naslikan logo škole. Ideja je to ravnatelji­ce Lidije Miletić koju je odmah podržao i kolektiv.

I za nastavu tjelesnog

– Želimo na neki način i mi pokazati domoljublj­e, da volimo svoj grad i želimo aktivno sudjelovat­i u njegovu životu – kaže ravnatelji­ca. Cijena para obuće je 119 kuna, a učenici će je, osim kao školske papuče, koristiti i za nastavu tjelesnog. Imat će anatomske uloške i đonove koji neće prljati parket. Zatreba li, pronaći će i sponzore, pa će učenici slabijeg imovnog stanja obuću dobiti besplatno.

 ??  ?? Posljednji­h godina startasice su popularne među mladima
Posljednji­h godina startasice su popularne među mladima
 ??  ?? Čekaju Borovo Velikogori­čki učenici, njih otprilike 950, nosili bi bijele startasice. Čeka se konačna cijena iz Borova koju bi morali platiti roditelji
Čekaju Borovo Velikogori­čki učenici, njih otprilike 950, nosili bi bijele startasice. Čeka se konačna cijena iz Borova koju bi morali platiti roditelji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia