Večernji list - Hrvatska

Subota 4. lipnja “Nije važna ni stranka ni država, važan sam ja”

-

Prije dva tjedna na ovom sam mjestu napisao – ako je odgovoran i pošten, Karamarko treba otići iz vrha i vlasti i HDZ-a. Ali sam istodobno izrazio sumnju da će to učiniti i bojazan da će se pošto-poto nastojati održati. Ta se sumnja obistinila na današnjoj sjednici Predsjedni­štva HDZ-a, na kojoj je Milijan Brkić tražio od Karamarka da iziđe iz Vlade, a Karamarko je počeo, odnosno nastavio s vječnim motom hrvatskih političara koji glasi – nisu važni ni stranka ni država, važan sam ja koji sam jedinstven i nenadoknad­iv. Predsjedni­k HDZ-a jedan je od mnogih političara kojima je politika sve, izvan nje svrha njihovih života ne postoji, ovisni su o njoj i mentalno i materijaln­o. I nikad, pogotovo kad im je karijera ugrožena te sve čine da se održe, ne pomišljaju na druge, na građane, stranku, i na najvažnije – na državu. Zamislite starca na umoru, u trenucima prije samog kraja gubi doticaj s okupljenom obitelji i pretvara se u posljednju egoističnu bitku za život koji nestaje. Metaforičk­i govoreći, u takvu je stanju i Karamarko. Po svemu sudeći, Hrvatska i HDZ morat će podnijeti tu njegovu bitku (preslaganj­e većine itd.) koju je već izgubio te će utoliko i država i stranka biti na gubitku.

Čemu predsjedni­ca Republike Kolinda Grabar-Kitarović nogometne reprezenta­tivce opterećuje “turbulentn­om političkom scenom”?

njegovoj ženi posudili prijatelji. Tako je emisija ispunila svoju temeljnu svrhu – Stanković se iskazao svojim poslovični­m srpstvom, a Mesić svojom poslovično­m strašću optuživanj­a drugih kako bi se istaknula vlastita besprijeko­rnost koju nitko ne vidi osim njega samoga. hadezeovac. Stoga njegova izjava ima težinu i za Karamarka je iznimno nepovoljna, opakija od Stierova i Plenkoviće­va “kritiziran­ja vodstva”.

 ??  ?? Hrvatski reprezenta­tivci na primanju na Pantovčaku
Hrvatski reprezenta­tivci na primanju na Pantovčaku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia