Večernji list - Hrvatska

Modrić: Sad ili nikad, idemo po veliki rezultat na Euru

A španjolski sportski dnevnik Marca jučer je odmah objavila: Plašimo se ovakvog Modrića

-

Nisam u onoj euforiji odmah ni primijetio da je u teren ušao naš navijač. Najvažnije je da je uletio s dobrim namjerama, rekao je Luka Nije ga bilo u glavnoj ulozi na velikim natjecanji­ma od 2008. godine. Otvaranje Eura i Austrija, tada je Luka Modrić postigao svoj posljednji pogodak na europskim i svjetskim prvenstvim­a. Novo otvaranje i opet Modrić, kao da miriše na nešto. I ne samo to, kada Modrić zabija, Hrvatska ne gubi. Predivan top protiv Turske bio mu je jedanaesti u kockastom dresu... Deset pobjeda i jedan neodlučeni ishod, to je bilanca Hrvatske kada Modrić zabija. Onako dječački iskren, iznenadio se kada je čuo za te brojke. Da je znao da je tako, onda bi sasvim sigurno i više zabijao. – Ne znam za te brojke, nisam ih čuo. Ali, ako su točne, ako je to istina, onda je to lijep podatak, drago mi je da je tako – kazao je Modrić.

Lopta navođena kao raketa

Naravno, bio je igrač utakmice u pobjedi protiv Turske (1:0), to ne treba ni napominjat­i. Ali taj gol, to je bilo kao iz snova, Modrić je u 41. minuti bacio Park prinčeva u ekstazu. Do tada smo razmišljal­i je li hrvatski izbornik Ante Čačić napravio sve kako treba, je li Rakitića gurnuo previše naprijed, a Luku previše natrag... Ovo i ono... A onda je došao taj odbijenac, lopta je bila desetak metara u zraku, a Luka ju je pogodio kao da mu je noga navođena raketom. Nije to bila brzina, ali kompjutors­ka preciznost bila je nevjerojat­na. Bio je to gol velikana. Oni koji sumnjaju, ako i ima takvih, sada znaju zbog čega je Luka Modrić jedan od najboljih veznjaka na svijetu. – Drago mi je zbog gola, lijepo mi je sjela, hvala Bogu da je ušla. Ali sretniji sam zbog naše igre i predstave koju smo prikazali – skroman je Modrić. Zrelo je govorio, baš tako i razmišlja cijela momčad. Osjećaju da su u svom velikom trenutku. Francuski Euro je sad ili nikad za ovu generaciju. U Austriji i Švicarskoj bili su premladi, u Poljskoj i Ukrajini nedostajal­o je iskustva i sreće, a u Francuskoj je došlo kockasto vrijeme... – Ovo je tek prvi korak, nismo mi prošli grupu. Znali smo i htjeli smo turnir otvoriti pobjedom, sada je važno nastaviti istim ritmom – kazao je Modrić. Onda je u jednom dahu prenio razmišljan­je iz svlačionic­e. Nema ludila i neke euforije, ekstaze, koja će sada zavladati Hrvatskom. Uvijek je tako, jedna pobjeda diže te gore, poraz te baca dolje. Ali najvažnije je da momci u dresovima ne polete, da glavu ostanu čvrste. Nema sumnje, to će biti tako, imaju dovoljno iskustva.

Podigli smo samopouzda­nje

– U svlačionic­i je i prije ove utakmice bila sjajna atmosfera, to smo pokazali u velikoj mjeri. Hrvatska je bila čvrsta i razigrana, pokazali smo gard kakav trebaju imati velike momčadi. A ja mislim da smo mi velika momčad,

Mi smo velika momčad, protiv Turske smo to i dokazali – rekao je jučerašnji kockasti heroj

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia