Večernji list - Hrvatska

Najknjižni­čarka je Jadranka Del Ponte

- (dp)

kupca – dodao je Latković. Cijena usluge kupca u Vukovaru iznosi 0,60 kuna po kvadratu stana, plus PDV, bez obzira na to imaju li krajnji kupci i toplu vodu.

Prinuđeni provoditi ugovore

– Kao toplinari prinuđeni smo provoditi te ugovore, a usluge naplaćujem­o već dvije godine, od kada je Vlada sve toplinare u Hrvatskoj imenovala kupcima te nam do rujna ove godine dala rok za potpis ugovora. U protivnom, nitko ne bi imao grijanje – kazao je Kristijan Lovrenščak, direktor tvrtke Tehnostan iz Vukovara. Po sličnom principu radi i privatna tvrtka Cavallin iz Siska registrira­na kao kupac. – Naplaćivan­je paušala za održavanje je nužno, ali cijena se po kvadratu formira na temelju godišnjeg plana održavanja. Na kraju sezone upravitelj mora položiti račune i reći za što je u održavanju potrošen novac – kazala nam je Vera Kavalin iz građevinsk­og obrta Cavallin.

Jadranka Del Ponte, djelatnica Knjižnice i čitaonice Kutina, prva je dobitnica novog priznanja “Mira Prić” koje Knjižničar­sko društvo Sisačko-moslavačke županije dodjeljuje najistaknu­tijem knjižničar­u u županiji.

SLAVEN DOBROVIĆ: Hrvatska možda treba potegnuti za drugim mjerama, jer preko našeg teritorija prolazi cjevovod. Da, mislim na zavrtanje ventila.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia