Večernji list - Hrvatska

Čeka nas pomaknuti hit psihoterap­ije glazbom

Hana Hegedušić je umjetnica koja u špici karijere bježi na otok, a Damir Kedžo pokvareni glazbeni producent

- Maja.car@vecernji.net

Premijera prvog mjuzikla Tončija Huljića i Mire Gavrana je 4. listopada u Lisinskom, ekipu čeka radno ljeto, a gledatelje poslastica Maja Car Živimo u ludom vremenu i teško dijelimo normalno od nenormalno­g. Vođeni, kažu, činjenicom da je više pacijenata izvan ludnice nego u njoj, Tonči Huljić i Miro Gavran napravili su i mjuzikl “Pacijenti”, čija će premijera biti 4. listopada u Lisinskom. Pogledavši njegove prve kadrove, uvjerili smo se da nas čeka pomaknuta, ali prava stvar.

Izabrani između 350 odličnih

Poslije audicije na koju se prijavilo oko 350 glumaca i pjevača, probrano je 20-ak najboljih koji čine okosnicu grupe i radnje smještene u psihijatri­jsku ustanovu u kojoj je terapija glazba. Glavne uloge nose Hana Hegedušić i Damir Kedžo – izjednačen­i po broju dosadašnji­h tesanja prakse u toj formi izražavanj­a jer je oboma ovo peti mjuzikl, ali i sjajan oblik radnog ljeta jer će prave probe za “Pacijente” startati početkom kolovoza. – Igram Valentinu, talentiran­u kantautori­cu koja na vrhuncu karijere sve ostavlja i odlazi na otok čuvati koze. Naravno, to je njezina početna priča, a što će se dalje događati nemojmo otkriti. Veselim se radnom ljetu. Imala sam puno ljeta koja nisu bila rad- na, pa sam bila mama, dodavala masku i peraje na plaži..., ali toliko se veselim ovom poslu da mi nije ni zbog čega žao. Čak neću ići ni na more. Vježbam, dovodim se u red i jedva čekam probe. Moji su klinci već veliki, a i zbrinuti baka i teta-servisima – kaže Hana Hegedušić. Njezin će lik, kao i svi, završiti na psihijatri­jskom liječenju, koje glumica privatno nije iskusila, ali o tome kaže: – Imam prijatelja psihijatra s kojim volim puno pričati o sebi pa mi on tu i tamo nabaci neki lagani savjet. Nisam protiv psihoterap­ije, dapače, podržavam pomoć iz svih izvora koji god pomažu.

Ulaznice su u prodaji

Sličnog je stava i Damir Kedžo kojeg je zgranula nedavna spoznaja koju prepričava: – Liječnica mi je rekla da su u Hrvatskoj tablete za psihička oboljenja jedne od najtraženi­jih. To je puno gora opcija nego razgovarat­i sa psihologom. Volim stvari rješavati prirodniji­m putem. A što se tiče mjuzikla, doslovno uživam! U njemu sam glazbeni producent Robert. Nisam zlikovac, ali sam malo pokvaren. Otkrio sam Hanu, točnije Valentinu, u jazz klubu, napravio od nje zvijezdu i potpisao s njom famozni ugovor fifty-fifty i iskorištav­ao je godinama, sve dok nije poludjela... Mjuzikl, za koji su ulaznice već u prodaji, najavljen je i hitom Petra Graše i Hane Huljić “Srce za vodiča”, a jučer je svjetlo dana ugledao i novi najavni singl “Ima nešto u tome” koji pjevaju Doris Dragović i Jacques Houdek. Uz Huljića, Gavrana i Barberića u autorskom timu je i Vjekoslava Huljić kao autorica teksta songova.

Hana ima prijatelja psihijatra s kojim razgovara o sebi, a i Damir zagovara razgovore sa psihologom

 ??  ?? Damir Kedžo veseli se radnom ljetu Tonči Huljić napisao je svu glazbu Miro Gavran je autor ideje i libreta Igor Barberić je redatelj i koreograf Hana Hegedušić ne ide na more, vježba i ‘dovodi se u red’ za probe koje će početi u kolovozu
Damir Kedžo veseli se radnom ljetu Tonči Huljić napisao je svu glazbu Miro Gavran je autor ideje i libreta Igor Barberić je redatelj i koreograf Hana Hegedušić ne ide na more, vježba i ‘dovodi se u red’ za probe koje će početi u kolovozu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia