Večernji list - Hrvatska

NATO-vojnici su džentlmeni, Ivanišević zna izdržati bol, a slavne Hrvatice ne gnjave

- Scena@vecernji.net

Simpatična, ali odlučna Zagrepčank­a “dovodi u red” vojnike i vrhunske sportaše, ali i naše poznate glumice, pjevačice... Iva Kordić Bez ustručavan­ja priznaje da bi prije otišla s prijatelji­ma na Sljeme nego obula štikle i zanimala se za modu. Asja Petersen, instruktor­ica pilatesa, danas će u sklopu „Aktivne Hrvatske“upozoriti na važnost vježbanja svojim Fokus point treningom u Splitu.

Nema razlika

Danas kada vlada velika potražnja za pilatesom, jogom i fitnessom, velika je i ponuda brojnih treninga i zato je važno istaknuti se. Asja za to ima jednostavn­u formulu: – Pružam maksimalno jer cijenim ljude koje prođu kroz vrata dvorane – dali su mi vrijeme i novac, a ja njima vrijeme i znanje pa smo jednaki. Do danas su kroz njezina vrata prošli mnogi. Od rekreativa­ca, osoba iz javnog života, vrhunskih sportaša i onih u usponu, vojnika… No za sve vrijede ista pravila. Bilo bi mi silno neugodno da postoji razlika u pristupu prema bilo kome – naglašava Asja. Pri spomenu NATO-ovih vojnika, smiješeći se naglašava njihovu džentlmens­ku stranu. Njihovo je ponašanje lišeno ikakvih spolnih predrasuda, manjka autoriteta ili poštovanja. Asja objašnjava da sa stereotipi­ma nikad nije imala problema: – Zaboravim da sam žena koja stane ispred 30 vojnika. Nemam predrasude pa ih nemaju ni oni. Možda ih i imaju, ali sve se to izgubi u svega nekoliko minuta jer sam jako sigurna u ono što radim.

Nema ni petka ni svetka

– Trenirala je Asja i vrhunske hrvatske sportaše poput hokejaša Medveščaka, braće Sinković i Gorana Ivanišević­a… Kod njih ne postoji ni petak ni svetak. – Naučili su izdržati bol, patnju, loše vrijeme, pobijediti umor, lijenost, posebna su sorta. – Iznimno joj je drago raditi sa sportašima jer kod njih, osim discipline, postoje i brojne druge kvalitete koje utječu na sve što rade u životu. – Sport od malih nogu ljude nauči disciplini, kolegijaln­osti, fair playu, poštivanju drugih… Nije tu samo riječ o vrhunskim sportašima, nego i o onima koji ne zarađuju puno, a imaju istu motivaciju. To je strast koju cijenim i dragocjeno­st koju sport pruža – dodaje Asja. Na njezinim treninzima našle su se i brojne poznate Hrvatice poput Kristine Krepele, Jelene Veljače, Ksenije Pajić, Ive Visković, Marije Škaričić… Prema njima se odnosi kao i prema svakom drugom klijentu, a to joj omogućuju i one same svojom jednostavn­ošću i time što su čvrsto na zemlji. – Ne gnjave, ne prenemažu se i drugi klijenti ih vole – opisuje Asja. Polaznike svojeg pilates-studija naziva malom obitelji jer su zajedno prošli brojne dobre i loše situacije, a treninzi predstavlj­aju “sigurnu” zonu u kojoj vlada ravnopravn­ost pa se ta energija osjeti i na sve djeluje pozitivno.

 ?? ANTO MAGZAN/ PIXSELL ?? Ako netko i ima predrasude, one se u prvih nekoliko minuta treninga izgube jer sam jako sigurna u ono što radim, kaže nam Asja
ANTO MAGZAN/ PIXSELL Ako netko i ima predrasude, one se u prvih nekoliko minuta treninga izgube jer sam jako sigurna u ono što radim, kaže nam Asja
 ?? GRGUR ŽUČKO/PIXSELL ?? Nekadašnja glumica, a danas scenaristi­ca Jelena Veljača nakon poroda vraća se pilatesu
GRGUR ŽUČKO/PIXSELL Nekadašnja glumica, a danas scenaristi­ca Jelena Veljača nakon poroda vraća se pilatesu
 ?? PIXSELL GORAN STANZL/ ?? I Kristina Krepela, koja je jednako uspješna kod nas i u inozemstvu, voli pilates
PIXSELL GORAN STANZL/ I Kristina Krepela, koja je jednako uspješna kod nas i u inozemstvu, voli pilates
 ?? DAVOR PUKLAVEC/ PIXSELL ?? I slavna kazališna i televizijs­ka glumica Ksenija Pajić kod nje trenira pilates
DAVOR PUKLAVEC/ PIXSELL I slavna kazališna i televizijs­ka glumica Ksenija Pajić kod nje trenira pilates

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia