Večernji list - Hrvatska

Marin Čilić u polufinalu turnira u Londonu

- Robert.junaci@vecernji.net

Hrvatski tenisač Marin Čilić prvi je polufinali­st ATP turnira 500 u Londonu vrijednog 1,8 milijuna dolara. Međugorac je sa 6:7, 6:3, 6:4 svladao 26-godišnjeg Amerikanca Stevea Johnsona za što mu je bilo potrebno sat i 49 minuta igre. Sljedeći mu je protivnik Andy Murray koji je sa 6:4, 3:6, 6:1 pobijedio Kylea Edmunda.

Arbitražni sud HOO-a donio je odluku u korist Hrvatskog dragovoljc­a, Segesta ispada iz lige

Nije mogla biti naša greška čak ako je naš igrač i bio krivo registrira­n, a nije. Pa nismo ga mi registrira­li – kaže prvi čovjek kluba iz Sigeta Robert Junaci Hrvatski dragovolja­c i u sljedećoj će sezoni igrati u drugoj ligi. Naime, Arbitražni sud Hrvatskog olimpijsko­g odbora odlučio je ukinuti odluku Komisije za žalbe Udruženja klubova Druge HNL te je prihvatio odluku povjerenik­a za natjecanja koji je utakmicu Rudeša i Hrvatskog dragovoljc­a registrira­o ostvarenim rezultatom, 1:0 pobjedom Sigećana. Ta Komisija prihvatila je žalbu Rudeša koji je tvrdio da Ivan Božić nije imao pravo nastupa jer je već bio registrira­n za dva kluba u ovoj sezoni.

Nije slučaj kao Gorica

No, Arbitraža HOO-a ustvrdila je da Dragovolja­c ni Božić nikako ne mogu biti odgovorni. Čak i da je igrao za dva kluba prije Dragovoljc­a (po propisima je to maksimum), ne može klub ili igrač snositi odgovornos­t ako je igrač uredno registrira­n. A to jest, uveden je i u sustav COMET, stoga je imao pravo nastupa. U Hrvatskom nogometnom savezu kažu nam da je to vrlo vjerojatno konačna odluka i da Hrvatski dragovolja­c ostaje u drugoligaš­kom društvu, da ovaj slučaj nema veze s onim otprije par godina kada je Gorica dobila slučaj na Arbitraži HOO-a, pa i na redovnom sudu, a ipak nije ušla u prvu ligu. Kako je sad utakmica registrira­na s 1:0, Sigećani s tri boda za pobjedu nad Rudešom preskaču Segestu koja se, na žalost za taj stoljetni klub, seli u treću ligu. U Sigetu su zadovoljni odlukom. – Nije to sve predugo trajalo, ali nama je izgledalo kao vječnost. Očekivali smo ovakvu odluku Arbitraže HOO-a, ona i nije mogla biti drukčija, u skladu je sa svim pozitivnim propisima. Mi smo tog igrača prijavili za registraci­ju, priložili svu dokumentac­iju. Ne može biti naša greška ako je netko i pogriješio pri registraci­ji, Savez ga je registrira­o. Neću sad ulaziti u to kako je uopće bilo moguće da Komisija za žalbe donese onakvu odluku i utakmicu s Rudešom registrira s 3:0 za Rudeš – govorio nam je prvi čovjek Hrvatskog dragovoljc­a Ivica Perković.

Sad svi žele pomoći

Klub iz Sigeta sada kreće u slaganje momčadi za novu sezonu. – Sad nam se javljaju naši prijatelji i svi žele pomoći, i oni koji su polako izgubili svaku nadu. Svi nude pomoć za novu sezonu, tako da s optimizmom idemo dalje – dometnuo je sretni Perković čiji je klub ostao u ligi ovom odlukom, ali i zato što Međimurje nije dobilo licenciju za ulazak u drugu ligu.

Nije nam jasno kako je Komisija za žalbe mogla odlučiti da bude 3:0 za Rudeš – kažu u Sigetu

 ??  ?? Ivan Božić (s loptom) imao je pravo nastupa za Hrvatski dragovolja­c
Ivan Božić (s loptom) imao je pravo nastupa za Hrvatski dragovolja­c

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia