Večernji list - Hrvatska

Publika čeka PJ Harvey, The Kooks i Florence + The Machine

- Milena Zajović

Programi koji počinju u 17 i traju do 4.30 sati na čak deset lokacija donose dovoljno različitih sadržaja da zaista svatko nađe nešto za sebe milena.zajovic@vecernji.net Večeras počinje 11. INmusic, najveći hrvatski glazbeni festival koji nam ove godine donosi koncerte Florence + The Machine, PJ Harvey, Skunk Anansie, The Kooks te drugih poznatih svjetskih bendova, uz bogata pojačanja domaće glazbene scene poput Kawasaki 3P, Bambi Molestersa, Gustafa i Žen te niz popratnih programa.

Karaoke i Guitar Hero

Festivalsk­a događanja počinju danas u 17 sati nastupom karlovačko­g benda EoT, nakon čega slijede Plastic Knives, The Haze i drugi. Dok se pozornice budu zagrijaval­e za festivalsk­e headlinere, publici će se uz koncerte nuditi i niz drugih sadržaja, od predstave “Münchhause­n” Vilima Matule koja u INteatru počinje u 19.45 sati do Guitar Hero natjecanja i karaoka. Na vrhuncu prve večeri festivala na Main Stage u 23.30 sati izlaze Gutterdämm­erung featuring Henry Rollins, dok će na World Stageu od 0.45 svirati Pennywise, a paralelno s njima Bambi Molesters na Balkan goes North stageu. Idućih dana festivalsk­u publiku čekaju velika glazbena imena među kojima se ističu rock-heroina PJ Harvey te Florence + The Machine, čiji je prošlogodi­šnji nastup otkazan zbog zdravstven­ih problema Florence Welch. U gustom programu na čak deset lokacija naći će se i više nego dovoljan broj manjih izvođača da baš svatko pronađe koncert koji ga zanima. Sudeći po vremenskoj prognozi koja najavljuje kišu sva tri festivalsk­a dana, čini se da INmusic ni ove godine neće biti lišen blata do koljena.

Ništa bez pljuskova

Srećom, Zagrepčani i njihovi gosti dosad su već mnogo puta pokazali da i najnesretn­ije okolnosti znaju pretvoriti u razigrani poligon za festivalsk­u zabavu. Zbog očekivanih gužvi gostima se savjetuje da ne dolaze vlastitim automobili­ma, nego da koriste besplatne autobuse od ulaza na jezero do festivala.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia