Večernji list - Hrvatska

Rosberg: Šutim kao riba, ne govorim ništa, samo uživam

-

Bio je i red da se F1 vozi i u zemlji crnog zlata. A gdje drugdje... Ako u Švedskoj skijaju jer imaju puno snijega, logično je i da u Azerbajdža­nu, zemlji nafte, jure i troše gorivo. A jurili su ulicama Bakua, tzv. Monte Carla na Kaspijskom jezeru, i to više od 350 kilometara na sat. Kroz grad. – Mnogi su izgubili novac u kladionici jer su mislili da će biti sudara, ali prevarili su se. Prošlo je bez problema – veselio se Sebastian Vettel, koji je završio drugi. Iako se vozilo na nož, sve je blizu zida, na uskoj stazi nema izletnih zona i svaka je greška mogla biti kobna. Pri toj brzini dotaknuti zid značilo bi samo jedno. Kraj.

Rosbergu grand slam

Pobjednik? Već peti put ove sezone isti. Nico Rosberg, koji je u Azerbajdža­nu, u kojem se vozio VN Europe, ostvario grand slam – bio najbrži u kvalifikac­ijama, pobijedio u utrci, vodio od početka do kraja i imao najbrži krug. Da ima još nešto u čemu se vozači natječu, bio bi najbolji i u tome. U poretku vozača sada se odvojio od pratitelja, s devet bodova prednosti otišao na 24. Lewis Hamilton ionako je bio u problemima s bolidom. – Dečki, stišćem ove gumbe i ništa se ne mijenja, što da radim? – pitao Nico Rosberg pobijedio je 19. put u karijeri, a još uvijek nema titulu. Drži rekord – najviše pobjeda, a bez lovora... Međutim, ove sezone izgledno je kako će to promijenit­i. – Zasad samo šutim, ne govorim ništa, samo uživam – kazao je Rosberg. Rezultati VN Europe: 1. Rosberg (Mercedes), 2. Vettel (Ferrari) +16.6, 3. Perez (Force India) +25.2, 4. Räikkönen (Ferrari) +33.1, 5. Hamilton (Mercedes) +56.3. Poredak vozača: Rosberg 141, Hamilton 117, Vettel 96, Räikkönen 81, Ricciardo 78... je Hamilton. – Ne znamo – odgovorili su mu radiovezom šefovi. – Da onda sve okrenem pa što bude? – pitao je Hamilton pa čuo: – Nikako! Ne budi lud. Vozi tako kako je... – dobio je odgovor.

Igram se gumbićima

I dovezao se, s desetog do petog mjesta... Za njega slabo. Možda se opet okrene teorijama zavjere. Voze isti Mercedes. Rosberg juri, a on razgovara i igra se s gumbima na volanu u vožnji jer bolid slabo radi. A to nije dopušteno ni na cesti.

Perez: Prošao sam Räikkönena u završnici i bio je pravi gušt pobijediti ga za postolje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia