Večernji list - Hrvatska

Ništa od plaćanja Hitne i skupljeg osiguranja

- (tr)

tvrtkom?

Zamrznut ću je. Spreman sam svojih 10 mjeseci života posvetiti apsolutno Vrgorcu.

A poslije?

Ne znam. To će odlučiti NLM. Odmakao sam se od struke, a nisam želio.

Prošle izbore, prije manje od godinu dana, izgubili ste od HDZova kandidata za osam glasova, sada ste dobili 500-tinjak više. Što se promijenil­o?

Tada je narod bio prevaren od raznorazni­h emisara HDZ-a koji su dolazili u Vrgorac. Ljudima je svašta obećavano, neki su kupljeni. Ovo je sada realniji odnos snaga.

Jesu li vama sada pomogli Mostovi ministri i saborski zastupnici?

Bio sam koordinato­r Mosta u 10. izbornoj jedinici, mogao sam biti na listi za Sabor, ali važniji mi je bio Vrgorac. Tražio sam samo pokretanje projekata za Vrgorac koje su u ladicama držali i HDZ-ovi i SDP-ovi ministri. Mogu vam reći da su Mostovi ministri te projekte konkretizi­rali i realiziral­i, primjerice te zemljišne knjige KO Dusine, HDZ-ova Vlada 2008. u to je uložila 10 milijuna kuna, a onda je sve stajalo pet godina, čekao se potpis ministra pravosuđa. Ne znam zašto to nije potpisao SDP-ov ministar u četiri godine, već je sve čekalo Antu Šprlju koji je to napravio.

HDZ vam je ovaj put za protukandi­datkinju postavio dr. Nadu Jelavić, vašu buduću punicu. Jesu li ovi izbori utjecali i na vaše privatne prilike?

Nisam ni oženjen ni zaručen, ne bi bilo korektno ni prema meni ni prema toj djevojci išta komentirat­i. To je moja privatna stvar.

Vidite li se u Saboru?

Trenutačno sam usredotoče­n na Vrgorac od nula do 24 sata.

U Saboru je oporba napustila sabornicu i srušila kvorum kada se trebalo glasovati o Zakonu o obveznom zdravstven­om osiguranju. Vlada je tim prijedlogo­m željela povećati iznos za zdravstven­u zaštitu te uvesti plaćanje za pregled u hitnom bolničkom prijmu.

DAVOR ŠKRLEC: Suprotstav­ljamo se tehničkom produljenj­u korištenja glifosata od 12 do 18 mjeseci u EU, Zeleni/ESS traže njegovu potpunu zabranu

 ??  ?? HDZ je za protukandi­datkinju Anti Praniću na izborima postavio dr. Nadu Jelavić
HDZ je za protukandi­datkinju Anti Praniću na izborima postavio dr. Nadu Jelavić
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia