Večernji list - Hrvatska

Zašto je Gospa izabrala Međugorje i šestero vidjelaca?

Za 35. obljetnicu ukazanja Večernji list objavljuje knjigu “Razgovori s vidiocima”

- Darko Pavičić

Vidioci otkrivaju pregršt detalja iz svojih brojnih susreta s Blaženom Djevicom Marijom. Knjiga se može kupiti za 39,90 kuna darko.pavicic@vecernji.net Uoči 35. obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju Večernji list objavljuje knjigu Krešimira Šege „Razgovori s vidiocima“, koja će svakome zainteresi­ranome za fenomen Međugorja donijeti obilje informacij­a jer iz prve ruke donosi razgovore s vidiocima. Razgovori su nastali tijekom više godina, a kao cjelina u knjizi se objavljuju prvi put.

Nikad se ne ljuti

Vidioci otkrivaju pregršt detalja iz svojih brojnih susreta s Blaženom Djevicom Marijom, a na pitanje zašto je izabrala baš Međugorje i njih vidjelica Mirjana Dragićević Soldo odgovara kako su oni to jedanput pitali Gospu. – Bilo je to onih prvih dana. Ona je rekla da je upravo ovdje našla vjeru, i to je sve što je kazala o mjestu ukazanja. A kad smo je pitali zašto je izabrala upravo nas šestero, jer mi smo bili kao i sva ostala djeca u selu, ni po čemu se nismo isticali, Gospa nam je rekla da nas je izabrala jer joj trebamo upravo takvi kakvi jesmo – kaže Mirjana Dragićević. Na pitanje kako je to razgovarat­i s Gospom vidjelica Vicka Ivanković odgovara da je to „osjećaj kao da lebdiš u zraku“. – Gospa mi je ispričala svoj cijeli životopis, od rođenja do uznesenja. Trenutačno o tome ne mogu ništa govoriti jer mi nije dopušteno. Gospin životopis ispisan je u tri bilježnice u koje sam zapisivala ono što mi je Gospa govorila – posvjedoči­la je Vicka, a Ivana Dragićević­a pitali su je li Gospa ikad bila ljuta. – Ne, nikada Gospu nisam vidio ljutitu, samo je ponekad žalosna. Najžalosni­ja je zbog abortusa, rastave brakova, zbog nemira u svijetu i zbog žalosnih slučajeva koji su se dogodili u Crkvi. Najčešće je radosna – odgovorio je Ivan koji je potvrdio da ponekad ima i po dva ukazanja dnevno.

Kakav je osjećaj razgovarat­i s Gospom? Kao da lebdiš u zraku – kazala je vidjelica Vicka Ivanković

Deset tajni

– Već dvadeset osam godina vodim molitvenu skupinu i imamo sastanke ponedjeljk­om i petkom. Svaki taj dan imam dva puta dnevno ukazanja, redovito u 18.40 i na sastanku molitvene skupine u 22 sata – rekao je Ivan u razgovoru prije sedam godina. Vidioci u knjizi razgovora opširno govore i o tajnama koje im je Gospa ostavila, a koje će najvidljiv­ije biti na Podbrdu, mjestu ukazanja. Knjiga se za 39,90 kuna može kupiti na Mondo.hr te na svim kioscima.

Vidioci u knjizi opširno govore i o tajnama koje im je Gospa ostavila, a koje će najvidljiv­ije biti na Podbrdu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia