Večernji list - Hrvatska

N. Kalinić i Perišić odličan tandem na terenu i izvan njega

- Ozren Maršić ozren.marsic@vecernji.net

Tandem za sve, tako se mogu nazvati Nikola Kalinić i Ivan Perišić. Najprije je Perišić asistirao Kaliniću za gol petom protiv Španjolske, a onda je Kale uzvratio Perišiću za veliki pobjedničk­i trenutak. – Dobro funkcionir­amo zajedno. A prijatelji smo i izvan terena, često on dođe s obitelji iz Milana u Firencu, družimo se – kaže Kalinić. A i u reprezenta­ciji, izvan nogometnih obveza, su tandem. Kalinić i Perišić par su u igranju briškule i trešete, pouzdani izvor tvrdi da su nepobjediv­i, a njihove najdraže mušterije su Srna i Modrić... Dođe li do jedanaeste­rca, na scenu stupa Suba. On je majstor za penale, ove ih je sezone u Monacu skinuo čak pet od sedam Moglo je biti i lakše, kud baš taj Portugal s Cristianom Ronaldom. Ali, ako želiš biti najbolji, moraš proći grupu i onda pobijediti u još četiri utakmice, a ova Hrvatska to želi. U Lens stiže pola domovine, takve su najave, maleni gradić bit će prekriven “kockicama”. Svugdje vlada euforija osim u taboru reprezenta­cije.

Ostarjelo portugalsk­o društvo

Ante Čačić sve već zna, u momčad se vraćaju Vida, Strinić, Brozović, Modrić i Mandžukić. Izbornik ima tek jednu dvojbu, hoće li u vrhu napada biti Mario Mandžukić ili Nikola Kalinić. Dakle, na Cristiana Ronalda i ostarjelo društvo kreću najjači hrvatski aduti, dirigentsk­u palicu preuzima Luka Modrić. Njegova igra bit će ključna, Hrvatska želi nametnuti ritam... Ako Mandžukić bude u postavi, a Čačić ima veliko povjerenje u njega, on će biti jedan od onih koji mogu riješiti pitanje pobjednika. Nakon utakmica u skupini on je jedini dužnik od naših zvijezda, barem što se tiče napadačke igre. Čeka se Mandžukiće­v gol, ali čekaju se i njegovi dvoboji s Pepeom. Sjećamo se tog rata iz derbija Atletica i Reala. S Mandžukiće­m u vrhu napada Čačić dobiva agresivca željnog gola, a s Kalinićem igrača koji je u odličnoj formi i koji nije impresioni­ran nikakvim veličinama. Kalinić na leđima može nositi Pepea i Carvalha zajedno... Njih dvojica bit će “u štafeti”. – Važno je biti kompaktan, stajati blizu igrača, tako smo izgledali drugo poluvrijem­e protiv Španjolske. Bude li tako, neće biti straha – kaže naš vratar Danijel Subašić, koji će biti zadnja prepreka Ronaldu. – Neka on zabije jedan, Perija (Perišić, nap. a.) dat će dva. Ma, neka zabije osam, a mi devet – rekao je Subašić.

Ronaldo će se “tresti”

Bude li jedanaeste­rac, Ronaldo će se “tresti” od Subašića. Ne zbog toga što je već jedan promašio, a Subašić obranio Ramosu, nego zbog toga što je “Suba” majstor penala, u Monacu ih je ove sezone skinuo pet od sedam.

 ??  ?? Ivan EP, skupina, 19. lipnja 1996. Hrvatska - Portugal 0:3 Prijateljs­ka, 12. studenoga 2005. Portugal – Hrvatska 2:0 Prijateljs­ka, 10. lipnja 2013. Hrvatska - Portugal 0:1 Ivan Strinić
Ivan EP, skupina, 19. lipnja 1996. Hrvatska - Portugal 0:3 Prijateljs­ka, 12. studenoga 2005. Portugal – Hrvatska 2:0 Prijateljs­ka, 10. lipnja 2013. Hrvatska - Portugal 0:1 Ivan Strinić
 ??  ??
 ??  ?? Milan Badelj
Milan Badelj
 ??  ?? Ivan Rakitić
Ivan Rakitić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia