Večernji list - Hrvatska

Ivan Perišić je čudo, kao brzi vlak

-

Uz pomoć menadžera Danka Đikića, pronašli smo bivšeg Dinamova srednjeg braniča, Portugalca Tonela (36). Zanimljivo, Tonel je ovih dana s obitelji na odmoru u – Hrvatskoj! Odmara se u Za- dru, odmah nam je uz osmijeh rekao: – Obitelj i ja bit ćemo u subotu jedini Portugalci koji će u Zadru gledati utakmicu s Hrvatskom! Navijat ću, naravno, za svoj Portugal, ali neću biti previše tužan ode li Hrvatska dalje – kaže Tonel, kojem je ovoga ljeta istekao ugovor s Belenenses­om i još nije odlučio gdje će i hoće li nastaviti karijeru.

Hrvatska druga domovina

– Sve je otvoreno. Fizički se dobro osjećam, motiviran sam, osjećam da bih mogao igrati još sezonu-dvije. Ali, ne želim igrati bilo gdje, nastavim li igrati, onda će to biti u sređenom klubu... Što ste prvo pomislili kad ste doznali da će u osmini finala Eura Portugal igrati s Hrvatskom? – Hrvatska mi je druga domovina i praktički sam u “win-win” situaciji – pobijedi li Portugal, radovat ću se, bude li, pak, Hrvatska zasluženo pobijedila, također ću biti sretan! Dobro poznajem Hrvatsku, igrao sam u Dinamu s Vrsaljkom, Badeljom, Vidom i Šimunićem, trener mi je bio Ante Čačić, ušao sam s njim u Ligu prvaka, zabio sam gol u Mariboru za 1:0 pobjedu! A tu je još niz posebno kvalitetni­h igrača koji igraju u velikim svjetskim klubovima...

Šanse su 50:50

Portugal baš nije ostavio dobar dojam u dosadašnje tri utakmice u skupini, s tri se remija provukao do osmine finala? – Naša je igra svakako bila bolja od rezultata, ali nedostajal­i su golovi! No, protiv Hrvatske sve će to morati izgledati znatno bolje, a posebno me veseli da je Cristiano Ronaldo zabljesnuo i zabio golove! On je naša najveća zvijezda, on je čovjek koji radi razliku i samo s pravim Cristianom možemo napraviti veliku stvar. Kakvu utakmicu očekujete? – Nema favorita, šanse su 50:50! I gledatelji će uživati, jer i Portugal i Hrvatska igraju napadački nogomet! Zamislite, s jedne strane Ronaldo, Nani i Quaresma, a s druge Perišić, Mandžukić, Rakitić, Modrić... Uh, kako će to biti vatrometno... Portugal je u utakmici s Mađarskom prelako primao golove. Zašto? – Nažalost, nisam gledao utakmicu s Mađarskom, baš sam putovao u Hrvatsku. No, istina je da se od naše obrane očekuje znatno više. Ali, kvalitetni smo, Pepe i Ricardo Carvalho su iskusni i dobri srednji braniči, ali obranu igra cijela momčad, ne samo zadnja linija... Protiv Hrvatske to, naravno, mora biti znatno bolje. Kojeg hrvatskog igrača posebno cijenite? – Za mene su najbolji Luka Modrić i Ivan Perišić! Modrić za Hrvatsku znači ono što je Cristiano Ronaldo u Portugalu, najvažniji i ključni igrač u momčadi. Perišić je iznimno moćan, poput brzog vlaka je kad krene naprijed, gotovo nezaustavl­jiv! No, Hrvatska me najviše impresioni­rala kao momčad, djeluje zrelo, točno se zna što svaki igrač radi. Pa ne može se slučajno pobijediti jaka Španjolska! Veselim se utakmici i šteta je što jedna momčad mora ispasti! Da smo se barem sučelili u finalu – rekao je Tonel.

 ??  ?? Bivši dinamovac Tonel
Bivši dinamovac Tonel

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia