Večernji list - Hrvatska

Policajac na bolovanju službenim pištoljem usmrtio dvije žene

Ubojica je na Andreju Barić pucao pred očima njezina petogodišn­jeg sina

- Ivica Beti

Božica Mustač ustrijelje­na je kod dvorišne ograde, a njezina nećakinja Andreja Barić nakon što je izašla iz automobila ivica.beti@vecernji.net U selu Sveta Marija u Međimursko­j županiji jučer je u 10.55 sati prometni policajac Gorazd Novak (46) službenim pištoljem ubio Božicu Mustač (52) i njezinu nećakinju Andreju Barić (39).

Pratio ih automobilo­m?

Dvostruko ubojstvo dogodilo se u Ulici Vladimira Nazora, ispred kuće Božice Mustač koja je radila u računovods­tvu u Policijsko­j upravi međimursko­j. Ona je ustrijelje­na kod dvorišne ograde, a nećakinja iz sela Hodošana nakon izlaska iz automobila u kojem se u tom trenutku nalazio i njezin petogodišn­ji sin, koji nije ozlijeđen. Prema prvim informacij­ama, obje žene i dijete dovezli su se zajedno automobilo­m do kuće, a ubojica ih je pratio i čekao da izađu iz vozila. Zasad nije poznato u koju je prvo pucao. – Strašno je to, svi smo u šoku! Čuli smo da ih je pratio u autu – kaže jedan od mještana Svete Marije koji je iza policijske trake promatrao očevid. Drugi dodaje da se prvo čuo jedan, pa drugi pucanj, a potom više rafalnih pucnjeva. Ubojicu su svladali Božičin susjed, policajac Vladimir Pintar, inače djelatnik Policijske postaje Prelog, koji je u tom trenutku bio izvan dužnosti, te Mario Gašparić, koji također živi u toj ulici. – Čuo sam pucnjeve i cviljenje. Potrčao sam i vidio susjeda Pintara da se hrva s nekim tipom. Priskočio sam mu u pomoć, ba- cili smo ga na asfalt i držali do dolaska policije. Tog sam čovjeka vidio nekoliko puta u ulici kod ubijene – kaže za Večernji list Gašparić, koji je prvo pomislio da netko puca na životinje. Uhićeni policajac već je tri godine na bolovanju zbog teške bolesti, a zaposlen je u prometnoj policiji u Čakovcu. Neslužbeno doznajemo da nije riječ o psihičkoj bolesti, već da boluje od leukemije. Živi u Brezju pokraj Čakovca i kolege za njega kažu da je bio uzoran policajac. Ubijenu 52-godišnjaki­nju poznavao je jer su oboje zaposlenic­i PU međimurske, a u selu se govori i da su bili u ljubavnoj vezi. Policija istražuje ne leži li možda tu motiv ubojstva. Njezina je nećakinja po zanimanju bila medicinska sestra.

“Čuo sam pucnjeve i cviljenje. Potrčao sam i vidio susjeda kako se hrva s nekim tipom” Tog sam čovjeka vidio nekoliko puta u ulici kod ubijene, ispričao je jedan mještanin Zasad nije poznato u koju je ženu prvo pucao. Policija istražuje motiv ubojstva

Selo u šoku

U PU međimursko­j u ovoj fazi istrage šturi su s informacij­ama. – Božica je bila dobra kao kruh. Živjela je sama s majkom, a Andreja joj je sa sinom znala dolaziti u posjet – kaže mještanka s kojom smo razgovaral­i. Načelnica općine Sveta Marija Đurđica Slamek kaže pak da su svi u šoku i da se takva tragedija u tom selu s 1600 stanovnika ne pamti. U Hrvatskoj, po nekim podacima, svakih 28 dana smrtno strada jedna žena, i to uglavnom od ruke bračnog ili izvanbračn­og partnera.

 ?? VJERAN ŽGANEC ROGULJA/PIXSELL ?? Očevid Mještani su svladali ubojicu i držali ga dok nije došla policija
VJERAN ŽGANEC ROGULJA/PIXSELL Očevid Mještani su svladali ubojicu i držali ga dok nije došla policija

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia