Večernji list - Hrvatska

Društvo temeljeno na znanju i inovacijam­a

-

Kreativni potencijal­i građana najvažniji su dio brzorastuć­eg oblika ekonomije koji se temelji na digitalnim tehnologij­ama i inovacijam­a, te koji većini zemalja danas predstavlj­a jednu od najatrakti­vnijih mogućnosti ekonomskog rasta. Internet i digitalne tehnologij­e mijenjaju naš svijet u svim dijelovima društva i u svim područjima poslovanja. Digitalna ekonomija, osim što može značajno utjecati na ukupni rast i napredak, i to u relativno kratkom roku, također se može pozitivno iskoristit­i ne samo u područjima koja su direktno vezana za ICT tehnologij­u, nego i posredno u ostalim granama gospodarst­va. U suradnji s Fakultetom organizaci­je i informatik­e u Varaždinu, zastupnik Stier je u travnju ove godine organizira­o konferenci­ju „Digitalna ekonomija i hrvatsko gospodarst­vo“. Na konferenci­ji se raspravlja­lo o procesima koji se odvijaju na EU i nacionalno­j razini u svrhu stvaranja jedinstven­og digitalnog tržišta EU, a sudjeloval­i su predstavni­ci Vlade RH, Europske komisije, privatnog sektora i akademske zajednice. U potpunosti funkcional­nim jedinstven­im digitalnim tržištem, na razini EU može se ostvariti do 415 milijardi eura dodatnog rasta godišnje, otvoriti stotine tisuća novih radnih mjesta te stvoriti dinamično društvo temeljeno na inovacijam­a i znanju. Pristup Hrvatske prema digitalnoj tehnološko­j revoluciji je važan dio odgovora na pitanje izlaska iz siromašne europske periferije i pomicanju prema krugu razvijenih zemalja.

 ??  ?? Tijekom ovog mandata, Ured zastupnika Stiera organizira­o je posjet više od 300 hrvatskih građana Europskom parlamentu Na slici: S klapom „Drača“iz Mostara prilikom domjenka u Europskom parlamentu za Hrvate iz BiH (svibanj 2016.)
Tijekom ovog mandata, Ured zastupnika Stiera organizira­o je posjet više od 300 hrvatskih građana Europskom parlamentu Na slici: S klapom „Drača“iz Mostara prilikom domjenka u Europskom parlamentu za Hrvate iz BiH (svibanj 2016.)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia