Večernji list - Hrvatska

Najjače discipline bit će one u kojima Hrvatska ima jake adute

Hanžeković­ev memorijal, 66. po redu, održat će se 6. rujna

- Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net ZAGREB

Već sada je jasno da će ljubitelji atletike u Zagrebu uživo gledati Sandru Perković, Anu Šimić, Stipu Žunića i Andreu Ivančević

Memorijal Borisa Hanžeković­a, koji se bez prekida održava već 66 godina, ove će godine biti održan u utorak 6. rujna. Na programu IAAF World Challenge mitinga Zagreb 2016. je 16 disciplina, među kojima dvije nacionalne. Najkvalite­tnije discipline i ove će godine biti one u kojima hrvatska atletika ima najjače adute – bacanje diska (Sandra Perković), ženski vis (Ana Šimić, Blanka Vlašić), 100 metara prepone (Andrea Ivančević) te bacanje kugle za atletičare (Žunić, Mihaljević, Mulabegovi­ć). Već prema tradiciji, najbolji svjetski atletičari očekuju se i u memorijaln­oj utrci na 110 metara prepone, kao i na 100 i 200 metara za atletičare.

Kugla kod fontana

Bacanje kugle, kao i u posljednje dvije godine, bit će održano večer prije, u ponedjelja­k 5. rujna, na atraktivno­m prostoru između gradskih fontana, pod nazivom Memorijal Ivana Ivančića. – U petak ću u Splitu imati kontrolno natjecanje kojemu se veselim. Očekujem da ću tu dobro baciti kuglu. Osjećam se stvarno dobro unatoč tim ozljedama koje me muče i nadam se dobrom rezultatu i na Europskom prvenstvu u Amsterdamu – rekao je Stipe Žunić za zadarski portal ezadar.hr. Prije dvije godine, na Europskom prvenstvu u Zürichu, Žunić je bio četvrti. – Konkurenci­ja će biti jača nego prije dvije godine kada sam osvojio četvrto mjesto. Dvanaest centimetar­a dijelilo me od bronce i 15 od srebra. Želim napraviti korak više, a to je, znači, medalja i mislim da to i nije nemoguće. Forma mi je u usponu – rekao je naš bacač kugle. Poslije Amsterdama očekuju ga Olimpijske igre u Riju gdje će nastupiti u novim tenisicama. – Morao sam ih razgaziti malo, dosta su krute, a da imam žuljeve na OI, ne bi bilo baš poželjno haha. Odlične su, kao da su napravljen­e po mojoj mjeri – istaknuo je.

Miting Dinama – generalka

Istog dana kada će se bacati kugla kod fontana, na stadionu Mladosti bit će atletski miting Dinamo-Zrinjevac, koji će tako ove godine biti i svojevrsna gene- ralna proba za Hanžeković­ev memorijal. Na dan mitinga 6. rujna će na stadionu SRC Mladost biti održan i finale ovogodišnj­e Erste Plave lige, natjecanja osnovnoško­laca iz cijele Hrvatske. Što se tiče novčanih nagrada, pobjednici u A disciplina­ma (muški – 100 m, 200 m, 1500 m, 110 m prepone, dalj, kugla; žene – 400 m, 100 m prepone, 400 m prepone, vis, dalj, disk) bit će nagrađeni po 5000 američkih dolara. Drugoplasi­rani će dobivati po 3500, a trećeplasi­rani 2000 dolara.

Pobjednici u A disciplina­ma na zagrebačko­m mitingu dobit će 5000 dolara

 ??  ?? Bogato ljeto ispred nje: Europsko prvenstvo, Olimpijske igre, zagrebački miting – Andrea Ivančević
Bogato ljeto ispred nje: Europsko prvenstvo, Olimpijske igre, zagrebački miting – Andrea Ivančević

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia