Večernji list - Hrvatska

Od svoje četvrte znam da ću postati glumac

Marko Tocilj novi je Koko u trećem nastavku filma, idol mu je Rene Bitorajac, a trenutačno živi svoj san

- Ivana Carević ivana.carevic@vecernji.net ZAGREB

Desetogodi­šnjak odmalena roditeljim­a priređuje predstave, a najčešće im je glumio scene iz obožavanog crtića “Kralj lavova”

Ljetni praznici školarce asociraju na duže spavanje, igranje s prijatelji­ma, odlazak na more... Sva ta ljetna sanjarenja desetogodi­šnji Marko Tocilj morao je odgoditi, ali ne žali jer, dok mu vršnjaci uživaju u praznicima, on ulogom Koka u filmu “Uzbuna na Zelenom vrhu” ostvaruje svoj san.

Jednom sam zaboravio tekst

Zahvaljuju­ći voditeljic­i dramske skupine koju pohađa u Zagrebačko­m kazalištu mladih, došao je do audicije za novi nastavak filma nastalog prema pisanom predlošku Ivana Kušana. – Audicija je imala nekoliko krugova i korak po korak prolazio sam svaki dok mi nisu javili da sam dobio ulogu – kaže Marko koji je u ulozi Koka zamijenio Antonija Paraća i priznaje kako dosad nije pročitao knjige o Koku, ali pogledao je tri prethodna filmska nastavka. – Koko mi se odmah svidio, baš je fora jer je avanturist­ički lik i nikad mu nije dosadno. Moj život nije ispunjen takvim pustolovin­ama – priznaje Marko. Zbog njegova prvog film- skog iskustva uzbuđeni su njegovi roditelji i prijatelji iz škole. – Neki mi prijatelji nisu vjerovali kad sam rekao da glumim Koka i bilo im je to teško zamisliti, ali jako su sretni zbog mene i jedva čekaju premijeru – kaže mladi glumac. Na setu su mu velika podrška redateljic­a Čejen Černić i glumci Dijana Vidušin i Ozren Grabarić koji mu glume roditelje. – Malo je naporno cijeli dan biti na snimanju, ali dosad mi se samo jednom dogodilo da sam “zablokirao” i nisam se mogao sjetiti jedne rečenice teksta. Bez obzira na taj napor istodobno mi je sve to uzbudljivo – kaže Marko i dodaje kako je odmalena znao da će biti glumac, a prve predstave pripremao je roditeljim­a i to sa samo četiri godine. – Obožavao sam crtiće, pogotovo “Kralja lavova” čiji sam cijeli uvodni dio teksta znao napamet i redovito sam taj tekst roditeljim­a pripovijed­ao i radio od toga svoju malu predstavu – kaže Marko.

Ne želim biti pijanist

Sretan je što je na setu upoznao Krešimira Mikića i Ozrena Grabarića, glumce koje jako voli, a rad jednog glumca posebno cijeni. – Rene Bitorajac genijalan mi je glumac i njegova me gluma jako motivira jer se s lakoćom transformi­ra u sve likove – kaže Marko. Uz glumu hobi mu je i klavir, koji svira tri godine, ali ne sanjari da postane pijanist i još jednom nam odlučno potvrđuje – bit ću glumac!

 ??  ?? Marko na jesen kreće u peti razred i priznaje da mu školski prijatelji nisu vjerovali da glumi u trećem nastavku filma
Marko na jesen kreće u peti razred i priznaje da mu školski prijatelji nisu vjerovali da glumi u trećem nastavku filma
 ??  ?? Dijana Vidušin i Ozren Grabarić glume Kokove roditelje pa svim mladim glumcima na setu rado pomažu savjetima
Dijana Vidušin i Ozren Grabarić glume Kokove roditelje pa svim mladim glumcima na setu rado pomažu savjetima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia