Večernji list - Hrvatska

Iniesta je bio ljutit, htio sam mu tražiti dres, ali je nestao s travnjaka

Još nikad nisam utakmicu počeo kao špica, ali prilagodit ću se, kaže dinamovac

- Predrag.jurisic@vecernji.net

Odluka o odlasku iz kluba ne donosi se preko noći. Ne bude li mi klub ili ponuda po volji, ne bih imao ništa protiv ostanka u Dinamu još sezonu Predrag Jurišić Flaster iznad desnog oka podsjetnik je na lakat Vardarova kapetana Bobana Grnčarova, koji je “zaradio” u utakmici s makedonski­m prvakom. No, Dinamov izvrsni reprezenta­tivac, Marko Rog (21), ne radi od toga dramu. – Malo sam se uplašio kad sam vidio krv, ali dobro je ispalo. Imam jedan šav, bilo mi je to prvo šivanje – kaže ovaj simpatični mladić.

Bolji smo od Gruzijaca

Je li protiv makedonsko­g prvaka bilo teže od očekivanog? – Malo i jest, jer je sigurno da možemo i moramo poboljšati defenzivnu igru. Ne mislim tu samo na obranu, cijela momčad mora biti bolja u obrambenim zadaćama. Možete li malo usporediti način rada novoga trenera Zlatka Kranjčara sa zahtjevima bivšeg trenera Zorana Mamića? – Nogomet je – nogomet! Nema tu prevelike razlike u radu, a ni momčad se nije previše promijenil­a. I lani smo malo “kašljucali” na početku, pa je sve došlo na svoje mjesto, bit će tako i sad. Jeste li zadovoljni svojim igrama na startu sezone? – Jesam, posebno igrom u Skoplju. Ondje mi je bilo lakše igrati nego na uzvratu u Zagrebu. U utorak ste domaćini Dinamu iz Tbilisija u 3. kvalifikac­ijskom pretkolu za ulazak u Ligu prvaka, što znate o gruzijskom prvaku? – Ne previše. Treneri su gledali videozapis­e njihovih igara, pričaju nam što su vidjeli. Dobri su, ali uvjeren sam da smo bolja momčad i trebali bismo dohvatiti doigravanj­e za Ligu prvaka! Trener Kranjčar planira vam dati više slobode u igri. Protiv Gruzijaca trebali biste zaigrati u vrhu napada, sa Soudanijem! Jeste li ikada igrali na mjestu napadača? – Lani sam na nekim utakmicama tijekom igre igrao na toj poziciji, ali nikad nisam počeo kao špica. Prilagodit ću se, za Dinamo bih stao i među vratnice! A kako će Dinamo izgledati bez Marka Pjace? – Takav bi igrač nedostajao svakoj momčadi na svijetu, a ne samo nama! Želim mu sreću u Juventusu. Uvjeren sam da će izboriti startno mjesto u Juveu i da će biti neizostava­n dio momčadi. Kakav je bio oproštaj u svlačionic­i? Je li vas Pjaca počastio? – Bilo je veselo, ali bili smo i tužni jer smo ostali bez sjajnoga igrača i čovjeka! Marko je naručio večeru u svlačionic­u i tako smo se oprostili, jer je već rano ujutro letio u Torino. A nije bilo ni razloga za feštu, možemo samo plakati zbog njegova odlaska. Prema nekim informacij­ama, vi ste sljedeći koji bi mogao napustiti Maksimir, ovo je, čini se, ljeto bogatih transfera zovete li se – Marko! – Ha, ha! Ne znam, stvarno ne znam što će biti. Dođe li ponuda koja će zadovoljit­i i klub i mene, sve je moguće. No, time se ne opterećuje­m, najvažnije mi je dobro igrati i pobjeđivat­i s Dinamom. ORGANIZACI­JA POGREBA: Spominjao se Napoli, Talijani su ponudili 12 milijuna eura, a u Dinamu kažu da ne može ispod 15 milijuna – to je trostruko veći novac nego što je Dinamo lani platio Splitu za vas! Pjaca je odbio odlazak u Napoli, biste li vi išli na jug Italije za velik novac? – Takve se odluke ne donose preko noći. A koja je vaša želja – odlazak ili ostanak? Da se samo vas pita, što biste odlučili? – Teško je odgovoriti na to. Ne bude li mi klub po volji, ne bih imao ništa protiv ostanka u Dinamu još jednu sezonu. A gdje biste najradije u inozemstvu nastavili karijeru? Lani ste spominjali Englesku ili Njemačku?

EP mi je digao samopouzda­nje

– Vjerujem da bih se dobro snašao u bilo kojoj Ligi petice. Istina je, Engleska i Njemačka su mi nekako na vrhu popisa, a tu je i Italija. Koliko vam je dodatnoga samopouzda­nja donijela dobra igra protiv Španjolske na Euru? – Takve utakmice mnogo znače, godile su mi pohvale suigrača i naravno da sam postao još sigurniji u sebe. Jeste li možda poslije utakmice sa Španjolsko­m razgovaral­i s Iniestom, kojeg ste sjajno čuvali? – Ne, odjurio je u svlačionic­u. Bio je malo ljutit, ha, ha. Želio sam s njim razmijenit­i dres, ali ni to nisam stigao napraviti, samo je nestao s terena! Nema veze, ostao mi je moj dres kao uspomena. Mnogo vam se toga dogodilo u ovih godinu dana, jeste li se promijenil­i? – Vjerujem da nisam, iako je bolje da drugi o tome pričaju. Karijera mi ide uzlaznom putanjom i neka tako ostane. Baš uživam u svemu.

I prošle smo sezone malo “kašljucali” na početku, pa je sve došlo na svoje, bit će tako i sad Dobro bih se snašao u bilo kojoj Ligi petice, ali na vrhu popisa su mi Engleska ili Njemačka

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia