Večernji list - Hrvatska

Srb: Suradnja s Đapićem i Ćorićem – ne

Koaliciju baziramo na demokršćan­skim vrijednost­ima i zauzimanju za branitelje

- Bozena.matijevic@vecernji.net

Pomak čine Hrvatska stranka prava, Hrvatska čista stranka prava, Obiteljska stranka, a pridružit će im se za koji dan i Akcija za bolju Hrvatsku Božena Matijević Pomak – tako se zove nova, jučer osnovana, druga po redu pravaška koalicija čiju jezgru čine HSP, HČSP i Obiteljska stranka (OS), a uskoro će im se pridružiti i Akcija za bolju Hrvatsku.

Dva različita svijeta

– Ovu koaliciju baziramo na demokršćan­skim i obiteljski­m vrijednost­ima te zauzimanju za braniteljs­ka prava jer smo ozbiljno razočarani stanjem u državi i onim što se dogodilo nakon ulaska u EU. Zato na izbore izlazimo u svih 11 izbornih jedinica, dok 12. izborna jedinica, ona za nacionalne manjine, neće biti predmet našeg interesa. Želimo da se u ovoj zemlji stvore uvjeti pa da mladi nezaposlen­i ljudi ne moraju odlaziti u inozemstvo, a ova je koalicija i jedino jamstvo hrvatskim branitelji­ma da će njihovi problemi biti riješeni i zahtjevi ispunjeni – kazao je na predstavlj­anju nove koalicije čelnik HSP-a Daniel Srb dodajući da će se njihov gospodarsk­i program temeljiti na poreznom rasterećen­ju kroz manji PDV, stavljanju u funkciju sve državne imovine zbog ostvarivan­ja prihoda, poticanja izvoza... Na upit je li moguća njihova suradnja s netom osnovanom pravaškom Domovinsko­m koalicijom, koju predvodi HSP AS, Srb je uzvratio: – Suradnja s Perom Ćorićem i Antom Đapićem – ne, jer s njima ne dijelimo isti sustav vrijednost­i. Mi smo dva svijeta. Razlika je u tome što čelnici naše koalicije žive od svog rada. Ne idemo na izbore da bismo postali teret poreznim obveznicim­a i mi se politikom ne bavimo da imamo bolje plaće. I zato vas molim da nas ne trpate u isti koš s njima. Mnogi se danas pozivaju na pravaštvo i sebe nazivaju pravašima, a samo hoće iskoristit­i građane – kaže Srb. Na spomen pak moguće postizborn­e suradnje s HDZ-om Srb kaže da su nakon izbora spremni surađivati samo s onima koji prihvate temeljne postavke njihova programa, a jedan je i lustracija. Pripomenuo je da se primjećuje da HDZ o lustraciji više ne govori. – Svi su prestali govoriti o lustraciji. Jad je i tuga da je Tito najveća ličnost u hrvatskoj povijesti, kako mnogi govore. Danas bolje stoje partizani nego branitelji, koji se gotovo nigdje i ne spominju – kazao je šef HČSP-a Ivan Pandža priznajući da u utrci za Sabor žele pridobiti glasače HDZ-a. Čelnik OS-a Mate Knezović izjavio je da HDZ počinje štititi ono što ljevica štiti, a da SDP ne bi trebao ni postojati ako štiti Tita i komunistič­ke zločine.

Desni prostor – prazan

– U našoj se državi prema branitelji­ma provodi pravna likvidacij­a. Imamo pravni genocid branitelja. Jedan su dan u registru ili fondu branitelja, a sutra ih tamo nema – rekao je Knezović, a Jasna Dautanac iz Akcije za bolju Hrvatsku kaže da je desni politički prostor ostao prazan otkad su Karamarko, pa sad i Plenković, rekli da je HDZ stranka centra.

“Čelnici naše koalicije žive od svog rada. Ne idemo na izbore da bismo postali teret poreznim obveznicim­a”

 ??  ?? Jasna Dautanac, Ivan Pandža i Daniel Srb na jučerašnje­m predstavlj­anju koalicije. Mate Knezović (gore desno)
Jasna Dautanac, Ivan Pandža i Daniel Srb na jučerašnje­m predstavlj­anju koalicije. Mate Knezović (gore desno)
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia