Večernji list - Hrvatska

Nisam fensi igrač, ali znam postići pogodak

Alexandre Giroux, iskusno kanadsko krilo, o Medveščaku je čuo samo sjajne stvari

- Katarina Kušec sport@vecernji.net ZAGREB

Doigravanj­e nam mora biti cilj od prvog treninga. To je bit cijele duge sezone i zato sad moramo naporno raditi – kaže Alexandre Giroux Vole li Kanađani Hrvatsku ili možda Hrvatska Kanađane? S obzirom na ono što se moglo vidjeti na prvom treningu medvjeda, ljubav je uzajamna. Da, dobro je poznata stvar da je u brlogu velik broj Kanađana koji su navukli dres Medveščaka, što je i logično. Oni dobro igraju hokej na ledu, a mi imamo uvjete za igranje i najbolje navijače u KHL-u. Iako sredinom ljeta u jednoj mediterans­koj zemlji led nije na ‘vrhunskoj razini’, igračima to ne smeta. Trener Dwyer već se privikao, ovdje je već drugu sezonu, a svoje je redove odlučio pojačati s još nekoliko novih imena. Među njima je i kanadsko krilo Alexandre Giroux.

Volim vrućinu

– Prvih nekoliko dana bilo je teško priviknuti se, bilo je teško disati, a malo sam i umoran. Vremenska zona ovdje je drugačija od one u Kanadi, ali svaki je dan sve bolje i osjećam se bolje – kaže Giroux i dodaje: – Ovdje sam tek nekoliko dana, ali rekao bih da je najveća razlika između Medveščaka i drugih klubova za koje sam igrao ta što tu ima dosta stranih igrača, i iz Sjeverne Amerike i ostatka svijeta, dok na primjer, kada sam igrao u Rigi prije nekoliko godina, tamo su uglavnom bili domaći igrači. Švicarsku HC Ambri-Piottu, klub u kojemu je proveo posljednje tri sezone, zamijenio je hrvatskim prvakom i svoje je klizaljke za novu sezonu dobro nabrusio. – Bio sam u mnogo momčadi i veselio sam se dolasku u Zagreb i igri u Medveščaku. Čuo sam dosta lijepih stvari o navijačima, a i znam dosta igrača koji su tu prije igrali, razgovarao sam s njima i čuo sam samo pozitivne stvari. Neke od njih znam dosta dugo, čak sam s nekima i trenirao, drago mi je da sam vidio i neka poznata lica kada sam ovamo došao – kaže 35-godišnje krilo. Giroux je potkovan i provjeren napadač koji će svojim iskustvom dobro doći momcima iz Zagreba. Dvije sezone zaredom osvajao je Calderov kup s Hershey Bearsima, a ima i iskustvo igranja u NHL-u. – Moram reći da nisam neki fensi igrač, nisam igrač koji otvara prilike i nisam tamo da budem brz, tu sam da zabijem gol, tako mogu pomoći momčadi i nadam se da ću zabiti dosta golova i da ću svoj posao odraditi najbolje što mogu – govori Alexandre koji za sezonu u novom dresu ima velika očekivanja.

Još tražim stan

– Imali su dobru momčad prošle sezone, bili su blizu doigravanj­a. Moramo prema njemu i sada ciljati, to je vjerojatno cilj svim momčadima, pa tako i nama. Sada se fokusiramo na to da budemo zajedno i da se upoznamo, da svi budemo na istoj valnoj duljini, da treniramo i da svaki dan budemo sve bolji – kaže Medveščako­va dvanaestic­a. U svojoj karijeri igrao je za mnoge klubove u raznim ligama i zemljama, a u Hrvatsku je došao nedavno. No vremena za odmor, kaže nema. – Nisam imao previše vremena za razgledava­nje grada, ali čuo sam dosta lijepih stvari. Sada sam pun posla. Ujutro je trening, pa traženje stana, zasad provjerava­m kvartove, a nakon toga se vraćam na trening u pet. Ali zasad je sve dobro, nadam se da ću i taj stan pronaći što prije pa ću nakon toga moći više uživati. Ovdje mi se sviđa temperatur­a, toplo je i zasad uživam.

 ??  ?? NE IDE BEZ SELFIEJA Litavac Danas Rapsys očito je oduševljen nastupom na OI pa želi uspomenu i iz bazena, i to s treninga
NE IDE BEZ SELFIEJA Litavac Danas Rapsys očito je oduševljen nastupom na OI pa želi uspomenu i iz bazena, i to s treninga
 ??  ?? Čuo sam da su navijači sjajni – Alexandre Giroux
Čuo sam da su navijači sjajni – Alexandre Giroux

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia