Večernji list - Hrvatska

P. Ike Mandurić: Nije milosrdan onaj tko poklanja od svoga viška

- (Darko Pavičić)

Na Mladifestu u Međugorju, u čiji je internetsk­i izravan prijenos zabilježen­o 742.000 ulaza, okupilo se 50.000 mladih iz 69 zemalja Oko 50.000 mladih iz 69 zemalja iz cijeloga svijeta okupilo se na ovogodišnj­em 27. Mladifestu u Međugorju ovoga tjedna, koji se održava pod geslom „Budite milosrdni“, pa su predavanja, kateheze i svjedočenj­a u duhu Jubilarne godine milosrđa, koju je proglasio papa Franjo.

Rekordan broj svećenika

Međugorje doslovce živi 24 sata svakoga dana i mladi su svojim načinom slavljenja i sudjelovan­ja u programima, od kateheza do euharistij­skog slavlja, udahnuli svoj dah radosti, koji nikoga ne ostavlja ravnodušni­m. Dokaz za to je i veliki interes za praćenje Mladifesta preko interneta ove godine, pa je prvoga dana bilo 330.000, a sljedećeg 412.000 internetsk­ih ulaza u izravan pri- jenos preko interneta. Također, mlade u Međugorju prati i rekordan broj svećenika, pa je, primjerice, u euharistij­skom slavlju drugoga dana, koje je predvodio studentski kapelan don Damir Stojić iz Zagreba, koncelebri­ralo 400 svećenika.

Milosrđe traži žrtvu

Posebnu pažnju privukao je u srijedu popularni isusovac p. Ike Mandurić svojom katehezom o Božjem milosrđu, tumačeći kako nije evanđeoski biti milosrdan „od svoga viška“, tj. davati potrebnima višak svoga novca, vremena ili pažnje, već treba uskratiti nešto od vlastitih egzistenci­jalnih potreba. Milosrđe traži žrtvu. Nije milosrdan onaj tko daje od svojih viškova. Milosrdan je onaj tko svoje srce otvori drugome i pusti ga u njega, onaj koji je gladan, ali udijeli onome koji je još gladniji od njega ili onaj koga je strah, ali tješi do sebe onoga kojega je još više strah – poručio je p. Ike Mandurić.

 ??  ?? Mladi su udahnuli radost u Međugorje koje živi 24 sata
Mladi su udahnuli radost u Međugorje koje živi 24 sata

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia