Večernji list - Hrvatska

Na kopnu hiphop i rock, a na obali samo elektronik­a

Može se i kampirati, a neki imaju i organizira­n prijevoz

- Mateja Šobak mateja.sobak@vecernji.net ZAGREB

Lepoglava, Hum na Sutli, Koprivnica i Varaždin nude živu glazbu, a DJ-evi nastupaju u Tisnom, na Pagu te u Puli DJ ili živa glazba? Elektronik­a ili rock? More ili kopno? Pita li se organizato­re festivala u Hrvatskoj, može sve! Iako je ljeto već u punom zamahu, sadržaja za ljubitelje kvalitetni­h nota neće nedostajat­i sve do rujna, a jedino što trebaju odabrati jest destinacij­a. I naravno, žanr po vlastitom ukusu.

Traju nekoliko dana

– Nakon deset izdanja iza nas, ova godina nam je veliki korak jer prvi put idemo u dva dana – kažu u humskoj udruzi mladih koja 11. godinu zaredom organizira Hoomstock u Humu na Sutli. Goran Bare & Majke, M.O.R.T., Gatuzo, TBF, Kawasaki 3P te Kandžija i Gole žene samo su neki od izvođača na festivalu na kojem će ulaznica za jedan dan stajati 70 kuna, a kamp, kao i prijevoz iz Zagreba te Varaždina, bit će besplatni. Organizato­ri se vesele, a ništa ravnodušni­ji nisu ni izvođači, koji jedva čekaju nastupe 19. i 20. kolovoza. – Na Hoomstocku sam bio jednom kao gost, kao izvođač još ne. Ali bilo je odlično i očekujem jednako odličnu atmosferu kad mi dođemo – rekao je Kandžija, koji će se sa svojim bendom Gole žene na pozornicu popeti drugi dan festivala. Oni koji ne mogu čekati kraj kolovoza za dobru svirku, već sad mogu se zabavljati na Jailhouse festivalu u Lepoglavi, gdje su ovaj vikend atmosferu već zagrijali Krešo i Kisele kiše, a nakon tjedna raznih sadržaja poput ljudskog stolnog nogometa, predstava Kerekeš teatra i kina pod zvijezdama, 13. kolovoza na rasporedu su besplatni koncerti Tomislava Golubana te Jurice Pađena i Aerodroma. Za one koji su, pak, u punk ili hip-hop raspoložen­ju, najbolje je da svrate do Koprivnice, gdje je od 11. do 13. kolovoza Rocklive festival. Kawasaki 3P i Elemental tamošnji su “headlineri”, a zabavljat će se moći, između ostalih, i uz Jonathan, Antitodor, Los Fastidios, Bernays Propagandu, Koala Voice te One Step Away, i to po ci- jeni od 65 kuna za jedan dan, plus 20 dodatnih kuna za one koji žele tri dana festivala provesti kampirajuć­i uz jezero Šodericu.

Skuplje na obali

Nešto skuplje proći će fanovi Špancirfes­ta u Varaždinu, koji se održava od 19. do 28. kolovoza, a za čiju će glavnu pozornicu, ali za svih sedam dana festivala, ulaznica stajati 350 kuna. Na njoj moći će se vidjeti Laibach, Pips, Chips & Videoclips, Brkovi, Kiša metaka, Krankšvest­er, Postolar Tripper, Siddharta, Hladno pivo te legendarni Manu Chao. – Uvijek se veselimo nastupu na Španciru, posebno nas veseli tamošnja raznolika publika – rekao je Mile Kekin iz Hladnog piva. Oni koji nekako ipak više vole elektronič­ku glazbu, uživati mogu na obali, gdje će nastupati neki od najpoznati­jih svjetskih DJ-eva. U Tisnom na rasporedu su Defected Croatia festival i Demanktel Selectors, dok se na Sonus festivalu može uživati na Pagu, a u Puli na Dimensions­u ili na Outlooku. Cijene su festivalsk­ih ulaznica na moru između pedeset i dvjesto eura.

Uz glazbu, festivali nude i dodatne sadržaje poput raznih igara, kina na otvorenom...

 ??  ??
 ??  ?? Moda je važna Festivalsk­a odjeća uvijek je zabavna, a unatoč tome što treba izgledati opušteno, prate se trendovi
Moda je važna Festivalsk­a odjeća uvijek je zabavna, a unatoč tome što treba izgledati opušteno, prate se trendovi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia