Večernji list - Hrvatska

Čilić: Jesam li još dobar s Goranom? Sljedeće pitanje...

Ne želim govoriti o detaljima raskida suradnje. Moj put ide dalje i šteta je što smo se morali razići, rekao je hrvatski tenisač Neću žuriti s odlukom o novom treneru, radim s Ivanom Cinkušem, koji je bio pomoćni trener dok sam surađivao s Ivanišević­em

- Dražen Brajdić drazen.brajdic@vecernji.net

Nakon sjajne predstave sredinom dana protiv Dimitrova, istu večer Marin Čilić u paru s Marinom Draganjom više nije djelovao tako uvjerljivo. On i njegov imenjak izgubili su glatko od srpskog para Đoković - Zimonjić (2:6, 2:6), za samo 57 minuta. Je li Čilić u tom meču bio umoran zbog susreta koji je igrao nekoliko sati prije? – Nisam jer sam u pojedinačn­om meču igrao kratko. Nismo iskoristil­i nekoliko break-lopta na Zimonjićev servis i nakon toga više nismo imali pravih prilika. Razočarani smo jer smo se nadali da bismo nešto mogli napraviti, no u ždrijebu nismo baš imali sreće. Nakon sjajne pobjede u Davisovu kupu nad SAD-om, u kojem su veliki preokret započeli Čilić i Dodig u paru, nameće se pitanje zašto njih dvojica nisu zajedno i u Riju? S njim bi Čilić imao više izgleda za odličje. – Ivan je, nažalost, odlučio da ne igra na OI zbog pojedinačn­ih turnira, tako da smo posljednji­h tjedana zajedno igrali Marin i ja. Igrali smo dobro, no poklopio nam se danas težak dan. S obzirom na to da je nedavno raskinuo suradnju s Goranom Ivanišević­em, Marin je još uvijek bez trenera. – Neću žuriti s odlukom. Uostalom, još radim s Ivanom Cinkušem, koji mi je bio pomoćni trener dok sam surađivao s Goranom i to ostaje i nadalje. Zbog čega je došlo do razlaza s Goranom? – Ne želim o tome govoriti u detaljima. Moj put ide dalje i šteta je što smo se morali razići. Što je, tu je, nadam se da ću postizati dobre rezultate i dalje i da će mi karijera ići u pravom smjeru.

Bila je to moja odluka

Je li to bila vaša odluka? – Da, bila je to moja odluka. Marin je tada malo zastao, kao da se malo zamislio, pa nastavio. – Da, da... To je bila moja odluka. Je li je bilo teško donijeti? – Ne želim to komentirat­i. Jeste li ostali u dobrim odnosima? – Može dalje. Sljedeće pitanje. A do sljedećeg pitanja nije ni došlo jer je Marina odveo službenik ITF-a zadužen za miks-zonu u kojoj je glavna zvijezda bio Novak Đoković. On i Nenad Zimonjić dali su brojne izjave, ponajviše o brazilskoj publici koja je otvoreno navijala za srpski par. Zimonjić je bio ushićen: – Novak ima podršku gdje god se pojavi i jedan je od najvećih sportaša današnjice. Nismo znali što očekivati, no ovo svaki sportaš može poželjeti. Uživao je i Đoković, majstor manipulaci­je s tribinama: – Znamo da smo dobrodošli u Brazilu, ali nismo znali da će biti ovako. Ovo je nešto što ostaje za sva vremena. Posljednju pobjedu u paru, prije ove, Đoković i Zimonjić izborili Novak Đoković U posljednje dvije godine odigrao sam 4-5 mečeva u paru, a zadnju pobjedu izborio sam baš protiv Draganje, u Davisovu kupu

Dodig je odlučio da ne ide na OI zbog pojedinačn­ih turnira, kaže Marin o razlogu zašto nije bio u paru s Ivanom

su protiv hrvatskog para. – U posljednje dvije godine odigrao sam 4-5 mečeva u paru, a zadnju pobjedu izborio sam baš protiv Draganje, u Davisovu kupu. Sretan samo što smo imali publiku koja je aktivno sudjeloval­a u meču. Čim smo ušli na teren osjetili smo tu olimpijsku vibraciju.

Nije se lako usredotoči­ti

Objasnio je Đoković i zašto se prije početka natjecanja iselio iz olimpijsko­g sela, u kojem je, uz Bolta i Phelpsa, bio jedna od tri najpoželjn­ije mete za selfieje. U okruženju sportaša iz cijelog svijeta, ni u jednom trenutku nije imao mira. – U selu se nije lako usredotoči­ti. Teško je pronaći neku rutinu jer se oko vas stalno nešto događa, no s druge strane to daje i puno energije. Tom energijom hranio se i naš mladi as Borna Ćorić, no nije iskoristio svoje prilike protiv 20 mjesta bolje rangiranog Francuza Gilesa Simona. Žali li za boljim ždrijebom? – Ne mogu to gledati tako, jer sam mogao za suparnika u prvom kolu dobiti i Đokovića. Ostat ću ovdje još dan-dva pa idem na turnir u Cincinnati.

Ne mogu ždrijeb kriviti za ispadanje. Ostajem tu još dan-dva pa idem u Cincinnati, kazao je Ćorić

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Marin Čilić i Goran Ivanišević raskinuli su suradnju nakon Marinova poraza od Federera u Wimbledonu
Marin Čilić i Goran Ivanišević raskinuli su suradnju nakon Marinova poraza od Federera u Wimbledonu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia