Večernji list - Hrvatska

Nisu pokazali baš ništa, igrali su i bez hrabrosti

Ostao sam u šoku kako ste bili loši protiv Katara

- Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net RIO DE JANEIRO

Naši rukometaši noćas u 2.50 po srednjoeur­opskom vremenu igraju protiv Argentine. Pravo na kiks više nemaju

Rukometaši Hrvatske bili su najneugodn­ije iznenađenj­e prvog dana muškog rukometnog turnira na Igrama, izgubivši od Katara (23:30). Da su naši dečki izgubili u muškoj borbi s pogotkom-dva razlike, ne bi bilo nikakve zamjerke. Jer, Katar je ipak aktualni svjetski doprvak, vodi ga jedan od najtrofejn­ijih klupskih trenera Valero Rivera, a od 14 igrača samo su dva Katarca, ostalo su “kupljeni” legionari vrhunske klase.

Šokirali nas 2003. na SP-u

– Gledao sam utakmicu i pitao sam se: ljudi moji, što je ovo? Ostao sam u šoku. Hrvatska je odigrala bez trunke hrabrosti, oni kao da su se predali u prvoj minuti i onda samo odradili utakmicu do kraja. Pa bez srčanosti i bez borbe ne može se do pobjede. A Hrvatska nije imala ni jedno ni drugo. U redu, možeš gubiti, možeš priznati da je suparnik bolji, ali daj barem nešto pokaži na parketu. Naravno da sam, kao i svi ostali, puno više očekivao. Igrao sam protiv Hrvatske dvaput na pripremama i to nije ista momčad – rekao je Veselin Vujović, izbornik Slovenije, ali i trener PPD Zagreba koji jako dobro poznaje prilike izvana i iznutra u našoj reprezenta­ciji. Onda je malo zastao i rekao: – Duboko se nadam da je ovo bio samo izdvojen slučaj i da će Hrvatska brzo doći k sebi. Hoće li doći k sebi vidjet ćemo već u noći s utorka na srijedu (2.50 po srednjoeur­opskom vremenu) kada igramo protiv Argentine. Budemo li igrali kao protiv Katara, onda će to biti utakmica za ostanak na turniru, borba do zadnje minute. Ako budemo igrali kao što smo na trenutke igrali na EP-u u Poljskoj ili na kvalifikac­ijskom turniru za odlazak na Igre, onda “gaučosi” nemaju što tražiti. No Argentina nas je jednom pobijedila, na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. godine. Samo je tada taj poraz bio na početku, a ako se dogodi novi u 2. kolu turnira u Riju, onda će biti “pa-pa”. – Kaj ste se preplašili? Ide Hrvatska sigurno u četvrtfina­le – po- kušao je na šalu prebaciti Gorazd Škof, slovenski vratar koji je godinama branio za Zagreb. Veselin Vujović nakon 28 godina vratio se na Igre. Kao igrač osvojio je zlato u Los Angelesu 1984. i broncu u Seulu 1988. godine. Vratio se pobjedom, kao trener, jer je Slovenija pobijedila Egipat s pogotkom razlike. Teško, ali slatko. – Odgovorno tvrdim da su Igre prije tridesetak godina bile puno bolje organizira­ne. Ovo u Riju je pravi kaos. Tu se ne zna tko što radi i tko je za što odgovoran. Svaki se dan suočavam s nekim problemima. Ali, pustimo sad to, počeo je turnir i moram se koncentrir­ati na sljedeće suparnike – rekao je Vujović.

PPD Zagreb pogodio

Dugo ga nismo vidjeli u takvom elementu kao protiv Egipta. Cijelu utakmicu je stajao, trčao uz liniju, gestikulir­ao... Stalno se ljutio ili na svoje igrače ili na suce koji kao da su zalutali u ovaj sport, a žuti karton dobio je s “tribina”. – Poludio sam. Zamislite, žuti karton dobijem na sugeriranj­e supervizor­a koji je sjedio gotovo pa na tribinama. Njemu je zasmetalo što sam digao ruke u zrak pokušavaju­ći sucima “objasniti” da Egipat igra pasivno – rekao je Vuja. I dok naši rukometaši nisu imali igrača za izdvojiti u uvjerljivo­m porazu, Vujović je izdvojio tri svoja – Janca, Bezjaka i Skoka. A Skok je brzo zamijenio na vratima Škofa i dobro odradio svoj posao. Na radost PPD Zagreba jer će Skok tamo braniti sljedeće sezone. Drugo slovensko pojačanje “plinara”, Cingesar, odigrao je prilično solidno.

Vujović: Igre prije 30-ak godina bile su puno bolje organizira­ne. Ovo u Riju je pravi kaos

 ?? IGOR KRALJ/PIXSELL ?? Domagoj Duvnjak i suigrači bili su nemoćni protiv Katara
IGOR KRALJ/PIXSELL Domagoj Duvnjak i suigrači bili su nemoćni protiv Katara
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia