Večernji list - Hrvatska

Kalmeta: To će biti najveći sportski događaj u Zadru

Iz Francuske je najavljen dolazak više od 1000 njihovih navijača

- Anton.filic@vecernji.net

Dvorana Krešimira Ćosića za tu će priliku primiti 7500 gledatelja. Cijene ulaznica iznosit će od 50 do 90 kuna, paketi od 150 i 200 kuna Anton Filić Domaćin polufinaln­og dvoboja Davisova kupa između hrvatskih i francuskih tenisača bit će Zadar. U konkurenci­ji su bili i Split i Zagreb, no na kraju je odlučeno da se taj atraktivni meč od 16. do 18. rujna odigra u višenamjen­skoj dvorani Krešimira Ćosića u zadarskom Višnjiku koja će za tu prigodu moći primiti 7500 gledatelja. Naši su tenisači izabrali tvrdu podlogu.

Traži se puna i ‘vruća’ dvorana

– Zadar smo izabrali zbog izvrsnih uvjeta koje pruža dvorana Krešimira Ćosića, a i zbog očekivane velike potpore navijača. Ovo je velika prilika za promidžbu hrvatskog tenisa, ali i Zadra i Hrvatske kao sportske i turističke destinacij­e na francuskom i svjetskom tržištu. Zarada od susreta namijenjen­a je razvoju mladih tenisača, pa pozivamo ljubitelje tenisa da ispune dvoranu i naprave “vruću” atmosferu – kazao je Franjo Luković, predsjedni­k Hrvatskog teniskog saveza, na juče- rašnjoj konferenci­ji za novinare u dvorani Krešimira Ćosića. Gradonačel­nik Zadra Božidar Kalmeta bio je više nego zadovoljan što je Zadar dobio domaćinstv­o tog važnog događaja. Istaknuo je:

Podjela na dva sektora

– Bit će to najveći sportski događaj ove godine u Zadru, ali i jedan od najvećih sportskih događaja koje smo ikada organizira­li. Direktor ŠC Višnjik Denis Karlović najavio je zaista pristupačn­e cijene ulaznica za polufinale Davisova kupa. U prvom sektoru, bližem terenu (od 1. do 20. reda), one će za petak i nedjelju kada se igraju pojedinačn­i susreti iznositi po 90 kuna, a za subotu (parovi) 70 kuna, paket za sva tri dana sta- jat će 200 kuna. U drugom sektoru, za petak i nedjelju bit će po 70 kuna, za subotu 50, a paket za sva tri dana bit će 150 kuna. Već je najavljen dolazak više od tisuću francuskih navijača. U drugom polufinalu sastaju se Velika Britanija i Argentina. Uđe li Hrvatska u finale, gostovat će u Velikoj Britaniji ili biti domaćin Argentini.

 ?? SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL ?? Hrvatska se u Zadru bori za drugi finale Davisova kupa – Ivan Dodig i izbornik Željko Krajan
SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL Hrvatska se u Zadru bori za drugi finale Davisova kupa – Ivan Dodig i izbornik Željko Krajan

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia