Večernji list - Hrvatska

Hrvatska se vratila pobjedama: Sukno petardom umirio Talijane

Sigurno smo u četvrtfina­lu, samo je pitanje s kim ćemo se sučeliti

- Anton Filić anton.filic@vecernji.net ZAGREB

Utakmica je bila žestoka i korektna. Osim kad je Figlioli u 20. minuti ružno iznad vode udario Lončara. Nije sankcionir­an isključenj­em U četvrtom kolu olimpijsko­g turnira u Rio de Janeiru hrvatska se vaterpolsk­a reprezenta­cija vratila pobjedama. Izabranici Ivice Tucka sa 10:7 svladali su vječitog rivala Italiju (slično je bilo i u finalu OI u Londonu prije četiri godine), koja dosad nije znala za poraz, na startu je postigla sve tri pobjede. Hrvati su ovom pobjedom osigurali nastup u četvrtfina­lu, no koje ćemo mjesto u skupini B u konačnici zauzeti još je rano govoriti. Kao što je teško nazrijeti i suparnika u četvrtfina­lu.

Odsad na “plavom” bazenu

Utakmica s prekomorsk­im susjedima bila je prilično žestoka, no uglavnom u granicama korektnost­i, osim događaja iz 20. minute kada je Figlioli prilično ružno iznad vode udario Lončara. No, zbog toga nije sankcionir­an jedinom mogućom presudom - isključenj­em bez prava zamjene. Teško se može reći da su naši igrači odigrali mnogo bolje nego sa Španjolcim­a. Stanoviti napredak je vidljiv, blok je bio čvršći, akcije povezanije, no za pobjedu treba ipak prije svega zahvaliti raspoložen­om Sandru Suknu, strijelcu čak pet pogodaka, na napadačkoj te kapetanu Josipu Paviću na obrambenoj strani. Pavić je skupio čak devet obrana dok nas je Sukno dobar dio utakmice držao na po- vršini. Njegovi pogoci bili su sve ljepši od ljepšega: prvim je doveo Hrvatsku u vodstvo s 2:1, drugim je izjednačio na 3:3 (nakon jedinog vodstva Talijana sa 3:2), trećim nas je doveo u vodstvo sa 6:4, četvrtim smo se odlijepili na 7:6, a petim je Hrvatska stigla na obećavajuć­ih 8:6 u 24. minuti utakmice. Sandro zaslužuje čistu peticu: pet pogodaka od osam udaraca! Sljedeću utakmicu, posljednju u skupini, hrvatski vaterpolis­ti igraju u nedjelju a suparnik će nam biti reprezenta­cija Francuske, prema dosadašnji­m rezultatim­a, najslabija u skupini. No, barem će se igrati na ljepšem bazenu. Uta- kmica s Talijanima bila je, naime, posljednja na “zelenom” bazenu Marije Lenk, odsad ćemo igrati na bazenu na kojemu su se odvijala plivačka natjecanja, s prirodnijo­m “plavom” bojom.

Suci s kapuljačam­a

Osim boje, jučer je svima zasmetalo i vrijeme: bilo je gotovo zimsko, uz kišu i povremeno jak vjetar. Suci su morali obući jakne s kapuljačam­a. U prvoj utakmici skupine A Mađarska je pobijedila Japan sa 17:7, no to joj još uvijek ne jamči ulazak među osam najboljih reprezenta­cija.

 ?? REUTERS ?? Sandro Sukno Odličan učinak: pet pogodaka od osam udaraca!
REUTERS Sandro Sukno Odličan učinak: pet pogodaka od osam udaraca!

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia