Večernji list - Hrvatska

Pušnik u špijunskoj borbi s Izraelcima

Da bi se pripremili na klimu u Izraelu, bijeli će imati posebne treninge, radit će u šuškavcima

- Ozren Maršić

Pušnik se čudi kako Izraelci već sada znaju sve o Hajduku i odlučio je zatvoriti treninge, boriti se protiv špijuna iz svlačionic­e i s tribina ozren.marsic@vecernji.net U Osijeku će Hajduk tražiti iskupljenj­e za težak poraz protiv Dinama, ali Marijan Pušnik s oba oka gleda prema Izraelu i odlučujuće­m dvoboju za ulazak u Europsku ligu protiv Makabija iz Tel Aviva.

Neću odati svoj špijune

Naravno, Pušnik kaže da će o utakmici s Makabijem razmišljat­i nakon Osijeka, što je točno, no itekako je on već sada u velikim pripremama za Izraelce. Proučio je sve detalje, kontaktira­o je s nizom naših igrača koji su u posljednje vrijeme bili u Izraelu, a na stolu su mu sve snimke svih ovosezonsk­ih utakmica izraelske momčadi koja stoji na putu Hajduku do skupine Europske lige, do ždrijebanj­a skupina. – To će biti borba Davida i Golijata, oni su stvarno izuzetno kvalitetna momčad. Pripremit ćemo se, neću odati tko mi je govorio o Makabiju kako ti ljudi ne bi imali problema – kazao je Marijan Pušnik. No ni Izraelci ne spavaju, Pušnik je prvi put otkako je u Hajduku zatvorio treninge bijelih. Zaprepasti­o se kako njegovi protivnici znaju sve o njegovoj momčadi prije utakmice, čvrsto je odlučio ući u borbu sa špijunima iz svlačionic­e, ali i s tribina. Odvija se pravi mali špijunski rat, svi kriju tajne. Ono što je sigurno, Pušnik će pripremiti svoje igrače na drukčiju klimu u Izraelu na neuobičaje­n način. Hajdukovi igrači trenirat će u šuškavcima, Pušnik namjerava tako odraditi nekoliko treninga kako bi se igrači privikli na klimu koja ih čeka u Izraelu. – Nije to ista vrućina kao ovdje. Nakon pola sata moji bi počeli disati teško, a ovi tek tada kreću – objašnjava slovenski trener. U Osijeku sigurno neće koristiti Milića i Kožulja zbog ozljeda, tegobe osjećaju Nižić i Sušić, a neće biti ni Francka Ohandze. On je u Parizu, morao je u Francusku kako bi dobio vizu za Izrael.

Hoću mušku igru

Bez obzira na to tko će biti u momčadi protiv Osijeka, Pušnik će tražiti od svojih igrača da igraju muški, čvrsto. Njegova je filozofija vrlo jednostavn­a, ali to tek igrači koje trenira moraju prihvatiti u pravom smislu i onda provesti na travnjaku. – Moramo igrati puno više muški nego što smo igrali protiv Dinama. Ponekad je najvažnija glava, ali ponekad i ono među nogama. A najvažnije je igrati dobar nogomet. Koji mi, to priznajem, još ne igramo. Moji igrači moraju pokazati karakter i muda, ali uz to moraju igrati nogomet. Što će ti karakter i muda ako ne znaš igrati nogomet... Moramo biti brzi, igrati iz prve, druge... Radimo neke stvari na treningu, ponavljamo i onda dođe utakmica u kojoj se to ne ponovi, kao da neke druge glave dođu. Tada ludujem, radimo neke stvari na treningu i onda na utakmici s Dinamom to ne napravimo sedam puta. Pa onda, prema nekima, ispadam populist i klaun – zaključio je Pušnik

Moji igrači moraju pokazati karakter i muda, ali i igrati nogomet – veli Pušnik

 ??  ?? Jefferson mora biti znatno bolji protiv Izraelaca nego što je bio protiv Dinama i Marka Roga
Jefferson mora biti znatno bolji protiv Izraelaca nego što je bio protiv Dinama i Marka Roga
 ??  ?? Pušnik je uoči Makabija svojoj momčadi namijenio posebne treninge
Pušnik je uoči Makabija svojoj momčadi namijenio posebne treninge

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia