Večernji list - Hrvatska

Zadnji val sniženja: u trendu od glave do pete za 476 kuna

Treba prvo pregledati sve dućane, a onda odlučiti što kupiti, savjetuje modna blogerica A. Karadžole

- Petra Balija petra.balija@vecernji.net

Iako je sezona počela 1. srpnja, dobre se odjeće i obuće još može pronaći. Trgovci sad opet očekuju gužve, a cijene padaju...

Vrhunac sniženja zahvatio je zagrebačke trgovine pa cijene, koje padaju i do 70 posto, u trošak bacaju i one koji su planirali štedjeti nakon povratka s godišnjeg odmora. Trgovci su izvadili sve što im je ostalo u skladištu, a zadnji val sniženja traje do kraja mjeseca. Sad očekuju najveću navalu, nakon Velike Gospe, a iako je ponuda siromašnij­a nego što je bila s obzirom na to da su sniženja počela 1. srpnja, dobrih komada još se može pronaći. Potvrđuje to i Ana Karadžole, jedna od najpoznati­jih modnih blogerica, ljubitelji­ca minimalizm­a, sportskog i casual stila. Nešto što je prije šest godina počelo sasvim slučajno danas je velik dio njezina života, a Psychocout­ure jedan je od glavnih izvora informacij­a ljubitelji­cama mode. Uskoro povjesniča­rka umjetnosti i kroatistic­a (upravo piše diplomske radove), otkrila nam je kako šopingirat­i.

Važna “inspekcija” ormara

– Najvažnije je prije odlaska u kupnju pregledati ormar i vidjeti što vam nedostaje u garderobi, s obzirom na stil, boju itd. Ja obično onda pregledam sve dućane, a tek onda odlučim što ću kupiti – kaže Ana Karadžole, dodajući da su tri stvari koje se isplati kupiti na sniženjima: kožnata jakna, dobar vuneni kaput i kvalitetne kožnate čizme. Velika sniženja omogućuju da se i tzv. high street brandovi kupe za prihvatlji­vu cijenu pa se, primjerice, haljina talijansko­g dizajnera Silviana Heacha može umjesto za 1479 nabaviti za 739,50 kuna u trgovini XYZ. – Toliko košta haljina i u Mangu – kaže A. Karadžole dodajući da su trenutačno jako popularne espadrile, traper-jakne, tzv. bucket-torbe u obliku vreće, ali i bijele kožnate tenisice, koje nose i žene i muškarci. A pronašli smo muške Trusardi tenisice koje su s 1029 kuna snižene na 720. – Jedni kupe čim krenu sniženja, kad cijena padne 30 posto, a drugi mjesec dana obilaze trgovine i pregledava­ju, pikiraju neki predmet kako bi ga “uhvatili” kad krenu najveća sniženja – kaže Danijela Lončarić iz XYZ-a dodajući kako se sada traperice brojnih svjetskih modnih brendova, od Marc Jacobsa, Napapijrij­a, Mic- hel Korsa, Armanija, Burberryja, Cavallija do Moschina, mogu pronaći za 400 kuna. Kao dobar komad na popustu Ana Karadžole odabrala je i hoodie britansko-japanskog brenda Superdry u trgovini Fashion&Friends. S prvotnih 630 kuna snižen je na 378. – Ovakva topla majica idealna je za urbane mlade dečke za rujan, kada su večeri već prohladne, ili u zimi za ispod jakne – objašnjava. Za djevojke, dodaje, idealna za ljetne dane u odlasku jest čipkasta haljinica narančaste boje marke Liu Jo, koja je u istom dućanu s 1300 snižena na 399 kuna. No cijene mogu biti i niže, a još se mogu pronaći i predmeti u raznim veličinama. A ima i pregršt uzoraka i boja. Hit su pastelne, koje se mogu dobro uklopiti i razbiti tamne kombinacij­e jesenskih, ali i zimskih odjevnih predmeta, a nose se i ženske fine hlače cigaret kroja s uzorcima.

I za ljeto i za jesen

Jako su popularne espadrile, traper-jakne, bucket torbe, a hit su i pastelne boje

Uspio sam “ubosti” maslinasto odijelo za 200 kn. Sako stoji 150, a hlače samo 50

– Ljeti pašu na sandale, a na jesen se mogu kombinirat­i s gležnjačam­a – kaže Ana Karadžole kojoj je u trgovini Reserved za oko odmah zapeo i kaputić pastelnoru­žičaste boje, koji je odlučila iskombinir­ati sa žutom haljinom, plavo-žutim sandalama i žutom torbicom. Ne zvuči “pasent”, zar ne? No kad ih je odjenula, izgledalo je kao da su ovi komadi stvoreni jedni za druge. Cijela kombinacij­a stoji 476 kuna. Za toliko se novca, eto, možete odjenuti od glave do pete. A muškarci, stanu li u manje konfekcijs­ke brojeve, mogu pronaći i cijelo odijelo po prilično prihvatlji­voj cijeni. – Uspio sam u H&M-u ubosti maslinasto­zeleno odijelo za 200 kuna. Sako stoji 150, a hlače 50 kuna – pohvalio se zadovoljan izborom Zagrepčani­n Marin, koji je iz trgovačkog centra Arena kući otišao punih vrećica.

 ??  ??
 ??  ?? Izlozi mame, a “it” komade odabrala je autorica Psychocout­urea (desno)
Izlozi mame, a “it” komade odabrala je autorica Psychocout­urea (desno)
 ??  ?? Haljina Liu Jo s 1300 pala je na 399 kn (F&F)
Haljina Liu Jo s 1300 pala je na 399 kn (F&F)
 ??  ?? Vesta Ralph Lauren: s 2399 na 900 kuna u XYZ-u
Vesta Ralph Lauren: s 2399 na 900 kuna u XYZ-u
 ??  ?? Torba Salvatore Ferragamo sa 7899 na 3949 kn (XYZ)
Torba Salvatore Ferragamo sa 7899 na 3949 kn (XYZ)
 ??  ?? Tenisice Trusardi, kožnate, muške; bile su 1029 kn, sad stoje 720 kn (trgovina XYZ)
Tenisice Trusardi, kožnate, muške; bile su 1029 kn, sad stoje 720 kn (trgovina XYZ)
 ??  ?? Hlače cigaret kroja nude u trgovini Reserved za 149 kn umjesto 249
Hlače cigaret kroja nude u trgovini Reserved za 149 kn umjesto 249
 ??  ?? Hoodie Superdry bio je 630, sad je 378 kn (Fashion& Friends)
Hoodie Superdry bio je 630, sad je 378 kn (Fashion& Friends)
 ??  ?? Sandale u Deichmannu snižene su sa 199 na 99,50 kn
Sandale u Deichmannu snižene su sa 199 na 99,50 kn

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia