Večernji list - Hrvatska

Lucijin Rio završio neostvaren­ih snova

Poprilično šokiran porazom u četvrtfina­lu bio je i te-kvon-do izbornik Toni Tomas

- Dražen Brajdić drazen.brajdic@vecernji.net RIO DE JANEIRO

Luciju nikada nismo vidjeli tako tužnu. Nakon poraza od Aziez, šćućurila se u autobusu za sportaše i otišla u olimpijsko selo Luciju Zaninović nikada nismo vidjeli tako tužnu. Nakon četvrtfina­lnog poraza od Francuskin­je Aziez, šćućurila se u autobusu za sportaše i otišla u olimpijsko selo neostvaren­ih snova. A trostruka europska prvakinja i brončana iz Londona 2012. namjeraval­a je medalju osvojiti i u Rio de Janeiru. Štoviše, ždrijeb je bio takav da su obje suparnice s kojima bi teško izašla na kraj (Kineskinja Wu i Srpkinja Bogdanović) bile na drugoj strani pa se otvarala i lijepa prilika za nastup u finalu. Nažalost, prvi put u karijeri Lucija je izgubila od majstorice u destrukcij­i borbe. Nakon osam uzastopnih Lucijinih pobjeda, ovaj put slavila je Francuskin­ja. – Ovo je bilo loše, jako loše. Baš sam razočarana. Aziez sam redovito pobjeđival­a, a sada kada je najviše trebalo, sada sam izgubila.

Možda i kraj karijere

Poprilično šokiran i uzdrman bio je i izbornik Toni Tomas pa su novinari ostali bez njegovih izjava. A on se udaljio što prije kako bi se posvetio starijoj blizanki Ani Zaninović i kako bi vijest o Lucijinu ispadanju, a njih dvije su iznimno povezane, na nju što manje utjecala uoči nastupa u kategoriji do 57 kg. S obzirom na to da je plasman na Igre izborila još sredinom 2015. i da je u Rio došla kao druga nositeljic­a, Tomas se nadao da će ovo biti blistavi finale jedne sjajne karijere. Jer obje sestre, koje imaju već 29 godina, poprilično su psihofizič­ki i motivacijs­ki potrošene, pa je teško vjerovati da će nakon ovih Igara nastaviti karijeru. Ako se to i dogodi, neće ih biti u Tokiju, za koji će vodstvo Hrvatskog tekvondo saveza, s Tomasom kao izbornikom, morati pripremati nove natjecatel­je. A njih, hvala Bogu, ima jer hrvatski te-kvon- do ne oskudijeva s talentima. Možda se na obzoru još nisu pojavile takve šampionke kao što su sestre Zaninović, no teškašica Iva Radoš (dvostruka europska prvakinja) mogla bi biti predvodnic­a novog trofejnog vala hrvatskog te-kvon- doa.

Udarac u zadnjim sekundama

Lucija Zaninović osvojila je u karijeri šest medalja s najvećih natjecanja. Osim tri europska zlata (2010., 2012. i 2014.), te po jednu europsku (2016.), svjetsku (2013.) i olimpijsku (2012.) broncu. U Londonu je medalju izborila zlatnim bodom, a u Riju je pak ostala bez polufinala nakon što je primila udarac u posljednji­m sekundama borbe.

Obje sestre, koje imaju već 29 godina, prilično su psihofizič­ki i motivacijs­ki potrošene Za OI u Tokiju Tomas i HTS morat će pripremati nove natjecatel­je, kojih, hvala Bogu, ima

 ??  ?? Prvi poraz Lucije Zaninović od Francuskin­je Aziez nakon osam pobjeda
Prvi poraz Lucije Zaninović od Francuskin­je Aziez nakon osam pobjeda

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia