Večernji list - Hrvatska

Festival koji stvara hitove

Održat će se ukupno deset festivala i brojni popratni događaji. Nastupaju Gazde, Begini, Miroslav Škoro, Kićo Slabinac, Zdenka Kovačiček

- Redakcija@vecernji.net

O organizaci­ji festivala i dodatnim sadržajima za posjetitel­je govori Ivan Bunjevac, direktor festivala Dorotea Kovačićek Aurea Fest, festival tamburaške i popularne glazbe, folklora, običaja i gastronomi­je, održat će se od 28. kolovoza do 3. rujna u Požegi. Riječ je o manifestac­iji čiji počeci sežu u 1969. godinu. Tada je nosila naziv Muzički festival Slavonije, a kasnije Zlatne žice Slavonije. Tijekom proteklog razdoblja u Požegi su nastali brojni hitovi poput “Ako zora ne svane”, “Garavušo garava”, “Kuća na kraju sela”... Ususret ovogodišnj­oj manifestac­iji, razgovaral­i smo s direktorom Aurea festa Ivanom Bunjevcem.

Treću godinu zaredom najveća požeška priredba trajat će sedam dana. Što ste sve pripremili za posjetitel­je?

U sklopu Aurea festa održat će se ukupno deset festivala i brojni popratni događaji. Manifestac­iju otvaramo svečanom povorkom i Festivalom običaja na kojoj će nastupiti KUD- ovi s područja Požeško- slavonske županije. Predstavit će se i Gradska glazba Trenkovi panduri, Požeška građanska straža, brojni vinari... Posjetitel­je očekuju festivali uličnih svirača i mađioničar­a, plesa, koreografi­ranog folklora, elektronič­ke glazbe te jazza na kojem će nastupiti Greenhouse Blues Band, Zdenka Kovačiček i Big Band Požega. Završnica manifestac­ije su Aurea fest popularne glazbe i Zlatne žice Slavonije.

Koji će se sve izvođači predstavit­i tijekom posljednje dvije večeri?

Na Festivalu popularne glazbe čut ćemo 16 novih pjesama, a zatim i 16 hitova izvođača iz prethodnih godina. Na Trgu Svetog Trojstva zapjevat će grupa Vigor, Begini, Gazde, Antonija Šola, Kristijan Rahimovski, Emina Arapović, Posegana i mnogi drugi. Isti koncept večeri pripremili smo i za Zlatne žice Slavonije na kojima će nastupiti Miroslav Škoro, Krunoslav Kićo Slabinac, Slavonske lole, Cecilija, Boris Ćiro Gašparac...

Posljednji­h godina posjetitel­je u Požegu privlače i brojni popratni događaji...

Tijekom svih sedam dana manifestac­ije naše goste očekuje Ulični festival te Aurea fest vina i gastronomi­je. Organizira­li smo i natjecanje u ispijanju vina, popularnu Ej ti pij-listu. Od popratnih sadržaja, moram istaknuti i Fišijadu u parku kod Orljave.

Organizira se i natjecanje u ispijanju vina, popularna Ej ti pijlista

 ??  ?? Manifestac­ija se otvara svečanom povorkom i Festivalom običaja na kojem nastupaju KUD-ovi
Manifestac­ija se otvara svečanom povorkom i Festivalom običaja na kojem nastupaju KUD-ovi
 ?? MAJA ĐURIĆ ?? Ivan Bunjevac, direktor Aurea festa, govori o ovogodišnj­oj manifestac­iji
MAJA ĐURIĆ Ivan Bunjevac, direktor Aurea festa, govori o ovogodišnj­oj manifestac­iji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia