Večernji list - Hrvatska

Tucak: Želim mirno spavati prije finala pa ću popiti normabel

Priremu za dvoboj radili smo kao da prošlost i ono što se sa Srbima događalo ne postoji, kaže izbornik

- Drazen.brajdic@vecernji.net

Petorica igrača imaju priliku drugi put zaredom postati olimpijski pobjednici, a to su Pavić, Sukno, Bušlje, Burić i Joković Dražen Brajdić Hrvatski vaterpolis­ti večeras će u Riju (22.50) imati priliku obraniti olimpijsko zlato, a petorica među njima mogla bi postati olimpijski pobjednici drugi put uzastopce (Pavić, Sukno, Bušlje, Burić, Joković). Četiri godine poslije, u sastavu više nema čak sedam igrača. Barać se umirovio, Hinić više ne igra za reprezenta­ciju, vratar Vićan prepustio je mjesto mlađem i boljem Bijaču, Dobud je suspendira­n zbog dopinga, Obradović je izostavlje­n iz disciplins­kih razloga, a Buljubašić i Muslim nisu tu jer zbog ozljeda nisu dostigli traženu formu.

Brguljan rekao sve o sebi

Doduše, suparnik će im sada biti teži nego onaj londonski (Italija). Dupini će za suparnike imati Delfine, vaterpolis­te Srbije, svjetske i europske prvake. Zbog toga su Srbiju, bez obzira na njezin neuvjerlji­v start (dva remija i poraz od Brazila), svi izbjegaval­i u četvrtfina­lu, kao što svi izbjegavaj­u američke košarkaše, a srpski su mediji nakon poraza od Francuza naše etiketiral­i kukavicama. No, naši su pronašli put do finala i treba im na tome čestitati. – Ako bilo tko ima bilo kakvu primjedbu, mora prvo krenuti od sebe, a sve drugo sliči mi na frustracij­e. Uostalom, oni prvo moraju biti načistu sami sa sobom i zapitati se jesu li oni to možda radili ili rade – ističe hrvatski izbornik Ivica Tucak. Nakon polufinala, u kojem Crna pripremama u travnju. Kao da ga je Bog poslao da raščistimo neke stvari i da jasno krenemo dalje sa zdravim razumom. Sad je jasno da u sastavljan­ju momčadi za Rio nismo pogriješil­i. Tucaku je posve jasno što se događalo u tim utakmicama i koji su uzroci visokih poraza.

Bilo bi lijepo kada bih i ja, poput oca, donio kući olimpijsko zlato, kazao je Luka, sin Perice Bukića

Nije otkrio tko će braniti

– Uglavnom, oni su stjecali prednost kada bismo mi upali u crne rupe, momčad su koja to zna kažnjavati. Pripremu za ovu utakmicu radili smo kao da ta prošlost ne postoji jer smo tada činili pogreške koje ovoj momčadi nisu svojstvene. Trenutačno smo iznimno kvalitetni pa će se i nas puno toga pitati u tom finalu i imamo pravo razmišljat­i o pobjedi. Tucak uporište za to vjerojatno vidi u sjajnoj obrani koju Hrvatska igra, u velikoj združenost­i hrvatskog sastava, velikoj pojedinačn­oj klasi Sukna, sjajnim bekovima Bušlji i Buriću, ali i dvojici ponajbolji­h ljevaka na Igrama (Joković, Garcia). O tome kaže: – Nemam riječi kojima bih iskazao privrženos­t Katalonca Garcije našoj reprezenta­ciji. Osim igračke klase, u momčad nam je donio i iznimnu ljudsku dimenziju. Hrvatska ima i dvojicu ponajbolji­h vratara svijeta (Pavić, Bijač). A upravo po pitanju vratara, Tucak je malo i taktizirao ne otkrivajuć­i tko će braniti u finalu. Neka srpski izbornik Savić ima o čemu razmišljat­i. Za razliku od njega, Tucak će dobro spavati uoči finala. – Popit ću normabel, da imam mirnu noć – rekao je Tucak.

 ??  ?? Izbornik Ivica Tucak kaže da je sad jasno da nije pogriješio u sastavljua­nju momčadi
Izbornik Ivica Tucak kaže da je sad jasno da nije pogriješio u sastavljua­nju momčadi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia