Večernji list - Hrvatska

Donedavno je Said bio u 2. ligi, sad je junak bilih

Nisam zvao Rossu za savjet, ne bi bilo korektno, kaže Pušnik

- Ozren Maršić

Hajdukovi navijači slave Saida koji je u Tel Avivu zabio prekrasan pogodak i tako bijelima donio veliku nadu za uzvrat u Splitu, 25. kolovoza ozren.marsic@vecernji.net Opet je Hajduk pred prilikom ulaska u Europsku ligu, u prvoj utakmici doigravanj­a Makabi iz Tel Aviva pobijedio je sa 2:1 (1:0), ali Splićani su ostvarili ono što su željeli. Minimalan poraz, s golom u gostima, garantira spektakl u četvrtak na prepunom Poljudu. Nema dvojbi, stadion će biti rasprodan, Izraelce će čekati atmosfera kakvu nikada nisu doživjeli.

Poljud će biti krcat

Hajdukovi navijači slave Saida Ahmeda Saida, napadača iz Gane, koji ima talijansku putovnicu, koji je u 56. minuti zabio golčinu. Bio je to predivan pogodak, koji je stigao nakon vezane pogreške obrane Makabija. Vratar Rajković je slabo ispucao loptu, tek malo iza šesnaester­ca, a Jefferson je u skoku uspio doći do nje i gurnuti je za Saida. Taman njegova pozicija, iskosa za lijevu nogu u kojoj stanuje top. Tako je Said opalio da Rajković nije ni stigao reagirati, loptu je vidio tek kad je odsjela u mreži. Taj Said stigao je iz portugalsk­e druge lige, igrao je za Olhanense, a ostatak karijere bezuspješn­o se pokušavao izboriti za svoje mjesto u Italiji u koju je iz Gane stigao kao dječak. – Zadovoljan sam ishodom utakmice. Makabi je ozbiljna momčad. Svi znaju da imaju deset puta veći proračun od nas. Veseli me uzvrat pred prepunim Poljudom. Bit će 35.000 ljudi, pjevat će se od prve do zadnje minute. Dvaput je Hajduk gubio, sa 1:2 i 0:1 u prvim utakmicama, a to kasnije nije uspio nadoknadit­i. Sada neka bude treća sreća – kazao je Hajdukov trener Marijan Pušnik. Izraelske novinare zanimalo je poznaje li Hajdukov trener Giovannija Rossu. – Dvaput sam igrao protiv njega sa Celjem kada je on igrao za Makabi Haifu. Za ovu utakmicu nisam ga zvao, ne bi bilo korektno da ga stavljam u nezgodnu situaciju – kazao je Pušnik. Da ne bi bilo zabune, Makabi je bolja momčad od Hajduka, to se vidi po svemu, ali to ništa ne znači uoči uzvrata. U početku utakmice zbila se prava opsada Kalinićevi­h vratiju, Hajduk je mogao biti sretan što gubi tek s 0:1, pogodak za Makabi postigao je Alberman u 9. minuti nakon uigrane akcija poslije kornera. Splićani su došli sebi tek pred kraj prvog dijela, dotad su trajali napadi domaćina, koji su u prvom poluvremen­u imali 10 kornera. Makabi ima zanimljiv stil igre, dobro ih je proučio Marijan Pušnik, s puno promjena mjesta, kratkih dodavanja. Ali, imao je i Tal Ben Haima, koji je radio čuda Hajdukovoj zadnjoj liniji. Prolazio je kako je htio, išao kao vihor po lijevom krilu. To nije onaj slavni Tal Ben Haim, koji je kao stoper igrao u Premiershi­pu, ovaj Tal Ben Haim nije se micao iz Izraela, ali igra kao da je bio u Premiershi­pu. On je bio i kreator akcije za vodstvo Makabija u 77. minuti kada je prošao pola Hajdukove obrane, pobjegao Ismajliju, pretrčao Nižića i onda asistirao Argentincu Scarioneu, kojem nije bilo teško zatresti mrežu. No, pred kraj utakmice napravio je glupost kad je u 16 metara odglumio pad pa je dobio žuti karton zbog čega će propustiti uzvrat u Splitu. Imao je Makabi niz prigoda, uostalom od petnaest udaraca, sedam ih je išlo u okvir.

Kalinić: Nisam vidio loptu

– Nismo ušli u dvoboj na najbolji mogući način. Nesvjesno smo se povukli, kod prvog gola nisam vidio loptu – istaknuo je Kalinić. Gol u uzvratu garantira Hajduku veliku šansu. Valjda će biti treća sreća, u zadnje tri sezone Hajduk se dva puta domogao odlučujuće utakmice u Poljudu za ulazak u EL. Protiv Dnjipra “bijeli” su ganjali baš ovih 1:2, nisu uspjeli, protiv Slovana su jurili za minusom od 0:1, nisu uspjeli... ROMA – PORTO REAL SOCIEDAD – REAL MADRID LEICESTER – ARSENAL

 ??  ?? Ganski napadač Said u 56. minuti sjajno je zabio pogodak Makabiju
Ganski napadač Said u 56. minuti sjajno je zabio pogodak Makabiju
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia