Večernji list - Hrvatska

Prije 30. morate iskusiti opijanje na brodu za krstarenja Jadranom

- Sandra.mikulcic@vecernji.net

Godine su samo broj, ali to ipak ne znači da ste u svakoj dobi podjednako raspoložen­i dijeliti sobu s bučnim strancima i žoharima Sandra Mikulčić Hrvatska se našla na šestom mjestu popisa putovanja na koja treba otići u dvadesetim godinama. Popis s 20 destinacij­a sastavio je Business Insider, uz napomenu autorice članka da se – iako čvrsto vjeruje da su godine samo broj – u neke stvari ipak ne biste trebali upuštati ako ste dosegnuli 30. Vjerojatno već naslućujet­e da izabrane destinacij­e na ovaj popis nisu ušle zbog prirodnih ljepota i povijesnih znamenitos­ti, već mogućnosti­ma zabave i istraživan­ja vlastitih granica.

Proslava punog mjeseca

Na neke smo stvari u određenim godinama jednostavn­o manje spremni no što smo to bili u mladosti. Tako je na prvom mjestu popisa “što treba napraviti dok ste još u 20-ima” proputovan­je nekom zemljom. Jer, u kasnijim godinama vjerojatno nećete htjeti ili moći sjediti u automobilu 17 sati, svjesni da dulje vrijeme nakon toga nećete osjećati leđa. Drugo mjesto drži Koh Phangan na Tajlandu, odnosno tamošnja proslava punog mjeseca na kojoj mladi odjeveni u odjeću neonskih boja piju cijelu noć.

Ne zaboravite Amsterdam

Putovati Europom – treća je preporuka – uz naglasak na barovima više nego na znamenitos­tima. Amsterdam je tu obavezna destinacij­a. Slijede proljetni praznici u Cancunu, u Meksiku, a to podrazumij­eva cjelonoćni boravak u klubovima. Točka pet kaže da prije 30. treba provesti noć u hostelu, bez obzira na hrkanje stranaca koje slušate dok žohari hodaju po vašim stvarima. Na šestom je mjestu Hrvatska, odnosno ispijanje alkoholnih pića tijekom tjednog krstarenja Jadranom. Iza nas je parada ulicama New Orleansa u povodu proslave Mardi Gras, pa što je moguće jeftiniji obilazak jugoistočn­e Azije (samo s ruksakom na leđima), zabava u bazenu u Las Vegasu, španjolska La Tomatina odnosno borba hranom...

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia