Večernji list - Hrvatska

Čilić pobjednik u ponoćnom trileru. Trener: Bravo, brate!

Međugorci marširaju Cincinnati­jem: stigli su do završnih susreta u pojedinačn­oj i u konkurenci­ji parova

- Anton Filić anton.filic@vecernji.net

Marin je ušao u svoj prvi finale na Mastersima (ukupno 26. na ATP turnirima), što mu je jedan od najvećih uspjeha

Turnir tenisača u Cincinnati­ju, jedan iz kategorije Masters 1000, vrijedan čak 4,4 milijuna američkih dolara, ove je godine u znaku hrvatskih boja. U finalu smo bili zastupljen­i u obje konkurenci­je, i u pojedinačn­oj i u parovima. Tako daleko otišli su naši Međugorci: Marin Čilić i Ivan Dodig (u paru s Brazilcem Melom).

Pobjeda uz 44 posto ubačaja

Marin je u polufinalu u tri teška seta, nakon dva sata i 23 minute velike borbe, pobijedio Bugarina Grigora Dimitrova, 34. tenisača svijeta (protiv kojega sad ima 3-1 u pobjedama), sa 4:6, 6:3, 7:5, iako je naš igrač imao samo 44 posto ubačaja prvog servisa. To znači da se morao itekako pomučiti, u trećem je setu dva puta gubio servis, ali nije se predavao i na kraju je, sat i 35 minuta iza ponoći po lokalnom vremenu, pobijedio. Ušao je tako u svoj prvi finale na Mastersima (ukupno 26. na ATP turnirima), što mu je i jedan od najvećih uspjeha u karijeri. Osim što je osigurao nagradu od 409.270 USD, Marin se zarađenim bodovima, prvi puta nakon tri mjeseca, vraća u Top 10 svjetskog tenisa. I bit će među prvih osam nositelja na US Openu, što nije nevažno.

Čekajući izgubio ritam

- To je velika pobjeda za mene. Cijeli tjedan sam se osjećao ugodno na terenu i igrao sam prilično dobro. Ključni trenutak dogodio se u trećem setu kada sam izvukao 2:4 hrabreći sebe da su neki moji promašaji bili minimalni. A uvjeti za igru bili su teški: Dimitrov i ja smo dugo čekali da prestane kiša i da počnemo igrati. Psihički to nije bilo lako izdržati. Izgubio sam ritam kod serviranja, pa je sve bilo puno teže nego inače - istaknuo je Čilić koji se za 15. naslov kasno sinoć borio s Andyjem Murrayem. - Bravo, brate! U istom ritmu do kraja - poručio je Marinu preko Twittera njegov novi trener Šveđanin Jonas Björkman s kojim će početi surađivati na US Openu. Dodig i Marcelo Melo u polufinalu su nadjačali kanadsku kombinacij­u Nestor/Pospišil sa 6:4, 6:1. Ušli su tako u drugi uzastopni finale na Mastersima, Toronto su i osvojili. Ana Konjuh na korak je od plasmana na glavni turnir u New Havenu. U drugom kolu je preokretom došla do pobjede nad Japankom Nao Hibino (72.) sa 3:6, 6:4, 6:1. Mirjana Lučić-Baroni neugodno je iznenadila, poražena je od Grkinje Marije Sakkari, 96. igračice svijeta, sa 3:6, 4:6.

 ??  ?? Satima je Čilić čekao da prestane kiša i da počne igrati - a onda je dobio Dimitrova
Satima je Čilić čekao da prestane kiša i da počne igrati - a onda je dobio Dimitrova
 ??  ?? Ivan Dodig u Cincinnati­ju je stigao do 16. finala u konkurenci­ji parova, 14. u kombinacij­i s Melom
Ivan Dodig u Cincinnati­ju je stigao do 16. finala u konkurenci­ji parova, 14. u kombinacij­i s Melom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia