Večernji list - Hrvatska

Navijač: Vidjet ćete, Hajduk će iznenaditi Makabi kao Sara i Blanka na OI u Riju

Ulaznice se slabo prodaju, no u Poljudu će biti više od 30.000 grlatih gledatelja

- Ozren Maršić ozren.marsic@vecernji.net SPLIT

Izraelci su najslabiji na stoperskim pozicijama, a najjača karika im je Ben Haim na krilu, koji neće igrati zbog žutih kartona U Hajduku još vidaju rane nakon poraza od Rijeke, osjeća se to i na prodaji ulaznica za utakmicu sezone protiv Makabija, ali kako vrijeme odmiče optimizam raste i nema dvojbi da će u Poljudu biti više od 30.000 grlatih gledatelja. Jedan od navijača na izniman je način opisao Hajdukove šanse protiv Makabija, bijele je usporedio sa Sarom Kolak i Blankom Vlašić, odnosno njihovim olimpijski­m medaljama. Sara je priredila iznenađenj­e, iznenaditi može i Hajduk, a Blanka je osvojila medalju preskočivš­i 197 cm, što se rijetko događa, i što bi, po riječima tog navijača, značilo da je imala i sreće.

Moramo biti strpljivi

Istina je da su “četvorke” što su ih Dinamo i Rijeka podarili Hajduku srušile pozitivno ozračje, u drukčijim okolnostim­a već bismo pisali o rasprodano­m Poljudu, ali sada u bijelom taboru pokušavaju svu pozitivu usmjeriti prema dvoboju s Izraelcima. Taj minus od 1:2 na prvu ne izgleda kao nenadoknad­iv, ali je opasan. Trener Marijan Pušnik, koji je dobio porciju kritika za igranje s drugom momčadi protiv Rijeke, u sraz s Makabijem ući će sa svim adutima. Valjda su se igrači odmorili. Pušnik je svjestan razlike u kvaliteti, Makabi je daleko ispred Hajduka i ono što je sigurno, neće biti nekog juriša. Moramo biti strpljivi, kaže Pušnik, a to znači kako se moraju osigurati da ne prime gol i vre- bati prigodu, koja se mora ukazati. Analize su pokazale da su Izraelci najslabiji na stoperskim pozicijama i da im je najjača karika Ben Haim na krilu, kojeg zbog žutih kartona neće biti u uzvratu. S velikom nadom utakmicu čeka i vodstvo Hajduka na čelu s predsjedni­kom Ivanom Kosom.

Belgijci nude dva milijuna eura

Premda on i ostali iz vodstva imaju plan, koji ne ovisi o Hajdukovu plasmanu u Europsku ligu, i slažu kompletno novu klupsku križaljku, nema dvojbi da bi im ulazak u skupinu značio kao da su osvojili trofej. – Dvoboj s Makabijem nam je fokus. To je važna utakmica, koja nam usmjerava financije, može nam pojednosta­vniti sve što radimo – kazao je Kos. Podsjetimo, Hajduk bi od samog ulaska u Europsku ligu zaradio 2,4 milijuna eura, a na sve to treba dodati nagrade od mogućih bodova, tri domaće europske utakmice i povećanu vrijednost igrača. Kada je Hajduk jedini put igrao u EL-u, u zimskom prijelazno­m roku za Ibričića i Strinića inkasirao je devet milijuna eura. U tom svjetlu treba gledati i mogući odlazak Tina Sušića u belgijski Genk, koji bi za njega dao dva milijuna eura odštete. Hajduk bi rado uzeo barem tri milijuna eura, ali taj transfer je na čekanju. Plasiraju li se Splićani u EL, Sušić možda i ne bi bio na prodaju za dva-tri milijuna eura, već bi se nadao da će mu tijekom jesenske sezone na međunarodn­oj sceni cijena porasti. Ispadanje iz Europe značilo bi i vjerojatnu Sušićevu prodaju za dva milijuna eura. Zanimljiv klub, stalno prodaje igrače za 8-9 milijuna eura (Curtois, De Bruyne, Benteke, Kolulibaly, Savić, Kabasele), a kupuje za 2-4 milijuna eura, i to jednog do dva igrača po sezoni.

 ??  ?? Genk želi Tina Sušića, koji je možda nedavno igrao zadnji derbi s Dinamom
Genk želi Tina Sušića, koji je možda nedavno igrao zadnji derbi s Dinamom
 ??  ?? Ivan Kos To je važna utakmica, koja nam usmjerava financije, može nam pojednosta­vniti sve što radimo
Ivan Kos To je važna utakmica, koja nam usmjerava financije, može nam pojednosta­vniti sve što radimo

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia