Večernji list - Hrvatska

Brodu vraćen imidž grada rocka

Dvodnevna glazbena fešta u Slavonskom Brodu vrhunac je dosegnula nastupima Teške industrije, Buđenja, Adastre, Flyera...

- Vedran Balen vedran.balen@vecernji.net

Na Tvrđavi je na festivalu zasviralo više od 40 izvođača, a svi su se složili s izjavom Saše Lozara koji kaže da Slavonija nikad ne razočara

Nekoliko tisuća gledatelja s oduševljen­jem je pratilo završnu večer Slavonija festa - CMC 200 u Slavonskom Brodu. Prostor gradske Tvrđave bio je poprište druge, završne večeri na kojoj su poznata imena rock scene poput Gorana Bare i Majki, Van Gogha, Teške industrije, Adastre, Saše Lozara, Buđenja, Regine, Filipa Dizdara, Flyera i drugih stvorila ozračje za pamćenje.

Petica produkciji i scenografi­ji

Izvođačima je i vrijeme išlo na ruku, pa se u pravu toplu ljetnu večer na ovom prostoru, koji u ovakve svrhe treba što češće koristiti, okupilo i staro i mlado. Osim u sjajnim izvedbama mladih i starih rokera, publika je uživala i u pozornici i produkciji, modernoj scenografi­ji i vrhunskom zvuku kakvi u Slavonskom Brodu do sada nisu doživljeni. Bio je to svojevrsni remake nekad vrlo uspješnog i nadaleko poznatog brodskog rock maratona, koji je krajem osamdeseti­h godina prošlog stoljeća okupljao najpoznati­je bendove bivše države. – Dobro je da se rock maraton vratio svojoj kući. Slavonski Brod opet ima onaj stari imidž rokerskog grada kakav je oduvijek i bio. Ovaj festival možda nije bio isti kao oni maratoni iz osamdeseti­h, ali to nitko nije ni očekivao. Važni su dobra svirka i dobra ekipa – govorili su okupljeni rokeri. Goran Bare i Majke i beogradski bend Van Gogh u subotu su zaista opravdali epitet zvijezda večeri. – Noć je vedra, tehnika fantastičn­a, bend raspoložen. Bila je ovo nestvarna noć, publici hvala na toplom zagrljaju – rekli su deč- ki iz Van Gogha koji su svojim nastupom i zatvorili kontinenta­lni CMC festival. Na pozornici su ostali do sitnih jutarnjih sati i sjajnom svirkom bacili u trans brojnu publiku. Među ostalima, u njihovu je nastupu uživao i tehnički ministar financija, Brođanin Zdravko Marić, koji je priliku iskoristio i za druženje s maskotom djetlićem. Iako su kao voditelji ove glazbene večeri Ana Radišić i Dalibor Petko imali puno posla, stigli su se i dobro zabaviti te poručuju da jedva čekaju novi susret sa Slavonskim Brodom. Oduševljen­je ovim glazbenim spektaklom nije krio ni pjevač Saša Lozar koji je također nastupio na Tvrđavi.

Maraton dobre glazbe

– Slavonija nikada ne razočara – kratko i jasno poručio je Lozar. Četrdeseta­k rock bendova, od onih mladih i neafirmira­nih do renomirani­h i visoko rangiranih, priuštili su Brođanima i njihovim gostima petnaestak sati vrhunske rock glazbe. Nakon Moto susreta, Brod je dobio još jednu veliku rock feštu. Ne smije se zaboraviti da je od ideje do realizacij­e projekta prošlo samo deset mjeseci.

 ??  ?? Petra Geber, Lara Antić, Ana Radišić i Lea Mijatović s nestrpljen­jem čekaju novi susret sa Slavonijom
Petra Geber, Lara Antić, Ana Radišić i Lea Mijatović s nestrpljen­jem čekaju novi susret sa Slavonijom
 ??  ?? Goran Bare i Majke opravdali su status zvijezda večeri
Goran Bare i Majke opravdali su status zvijezda večeri
 ??  ?? Ministar financija Zdravko Marić uživao je u rock večeri
Ministar financija Zdravko Marić uživao je u rock večeri
 ??  ?? Ivica Propadalo također je zasvirao
Ivica Propadalo također je zasvirao

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia