Večernji list - Hrvatska

Real do 14. pobjede zaredom, Modrić bio najbolji, no Zidane ga zamijenio

Jedvaj je igrao cijelu utakmicu, Halilović od 66. minute, a Brekalo nije ulazio u igru

- zeljko.jankovic@vecernji.net Željko Janković

Marko Pjaca debitirao je za Juventus u 1:0 pobjedi nad Lazijem u Rimu. Mandžukić igrao do 65. minute. Mario Pašalić potpisao za Milan

Nije madridski Real bio uvjerljiv u drugom kolu Primere protiv Celte. S Lukom Modrićem u prvom sastavu slavili su sa 2:1, pogocima Moratte (60.) i Kroosa (82.). Luka je jako dobro odigrao prvo poluvrijem­e u kojem je imao tri udarca na gol, jednom je pogodio gredu. Zamijenio ga je James u 69. minuti kod rezultata 1:1. Mateo Kovačić ostao je na klupi. Inače, bila je to 14. Realova pobjeda u nizu. Samo jedna pobjeda dijeli ih od rekorda Realove generacije iz 1961. godine. Juventus, Dinamov protivnik u skupini Lige prvaka, koji će na Maksimiru gostovati 27. rujna, u Rimu je slavio protiv Lazija (1:0). Jedini pogodak postigao je Sami Khedira u 66. minuti. Samo mi- nutu ranije Mario Mandžukić izašao je iz igre. Spomenimo i da je Marko Pjaca debitirao u 88. minuti u Seriji A i istaknuo se udarcem za kojeg se izborio nakon što je ‘ biciklom’ izbacio protivničk­og braniča. Dodajmo da je Mario Pašalić od subote i službeno novi igrač Milana.

Dijon razbio Lyon

Dinamo 14. rujna gostuje kod Lyona koji je u trećem kolu francuskog prvenstva, izgubio kod dojučerašn­jeg drugoligaš­a Dijona (2:4). Nakon dvije pobjede, očekivalo se da će Lyon nastaviti pobjedom protiv momčadi koja je u prve dvije utakmice u Francu- skoj ubilježila dva poraza. Doduše, Lyon je vodio 1:0 od 20. minute kada je zabio Corentin Tolisso, odnosno 2:1 u 37. minuti pogotkom Alexandrea Lacazetta. No, u drugom su dijelu primili dva pogotka. Alexander Meier, pogotkom u 13. minuti donio je pobjedu Eintrachtu nad Schalkeom. Momčad Nike Kovača zadnjih je 10 minuta igrala s igračem manje nakon što je izravni crveni karton dobio Michael Hector. Josip Brekalo ostao je na klupi u gostujućoj 2:0 pobjedi Wolfsburga nad Augsburgom. Alen Halilović igrao je od 66. minute u 1:1 domaćem remiju protiv Ingolstadt­a. Tin Jedvaj igrao je ci- jeli susret u Bayerovu 1:2 porazu od Borussije Mönchengla­dbach. A prijateljs­ka utakmica između Italije i Francuske u Bariju sljedećeg četvrtka mogla bi ući u povijest. Naime, prvi će put na nekoj službenoj utakmici tog ranga primijenit­i nogometna video-tehnnologi­ja.

Boban predavač

– Testirat ćemo posebnu pomoć sa strane, jer će sudac potpomognu­t video-snimkom biti u kontaktu s glavnim sucem tijekom utakmice –objasnili su iz Fife. O tim novitetima će, između ostalih, nakon utakmice govoriti i Zvonimir Boban.

Eintracht Nike Kovača i s igračem manje slavio je protiv Schalkea na otvaranju Bundeslige

 ??  ?? Luka Modrić triput je šutirao, jednom pogodio gredu
Luka Modrić triput je šutirao, jednom pogodio gredu
 ??  ?? Toni Kroos donio je pobjedu Realu u 82. minuti
Toni Kroos donio je pobjedu Realu u 82. minuti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia